avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil pt avocati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil pt avocati

Cred ca s-a mai discutat pe un alt topic insa am cautat sa gasesc si nu am gasit concret ceea ce ma intereseaza. Conform noii ordonante care a aintrat in vigoare de la 01.ian.2009 in momentul de fata avocatele care devin mamici pot beneficia de indemnizatia platita prin Agentia judeteana pentru prestatii sociale in cuantum de 85% din veniturile nete realizate si declarate la administratia financiara. Poate sa-mi spuna si mie cineva daca a beneficiat deja de prevederile acestei ordonante si a luat deja indemnizatia? Care a fost cuantumul stabilit? Intreb acest lucru intrucat sotia este insarcinata, iar o colega din Baroul Vaslui a intampinat foarte multe greutati in dobandirea indemnizatiei, care oricum nu a fost acordata in cuantum de 85 % din veniturile nete realizate. Va multumesc!

av Zaharia Florin
Cel mai recent răspuns: laura_feelings , utilizator 16:18, 1 Octombrie 2009
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
dar nu puteti beneficia de mai mult de 3 salarii medii pe economie / luna, chiar daca ati realizat venituri mai mari
dar ati platit si asigurarile sociale in acest timp ?
Se pare ca pentru Barou sunt alte prevederi stabilite de Casa de asigurari a avocatilor.
Vedeti art.22 si urm. din Regulamentul Casei de Asigurari a Avocatilor, pe care il puteti gasi aici:
[ link extern ] /
Cu siguranta exista prevederile la care faceti referire,... insa eu intrebam de Legea 257/2008 care a modificat ordonanta 148/2005.
Cu multumiri!
inca astept un raspuns. multumesc!
Nu are cum sa fie aplicabile acele dispozitii din OUG nr.148/2005 pentru avocati, atata timp cat exista reglementari speciale pentru acestia referitoare la acordarea indemnizatiei pentru CIC.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eryurek eryurek Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri. Am o fetita care implineste 2 ... (vezi toată discuția)