Cred ca s-a mai discutat pe un alt topic insa am cautat sa gasesc si nu am gasit concret ceea ce ma intereseaza. Conform noii ordonante care a aintrat in vigoare de la 01.ian.2009 in momentul de fata avocatele care devin mamici pot beneficia de indemnizatia platita prin Agentia judeteana pentru prestatii sociale in cuantum de 85% din veniturile nete realizate si declarate la administratia financiara. Poate sa-mi spuna si mie cineva daca a beneficiat deja de prevederile acestei ordonante si a luat deja indemnizatia? Care a fost cuantumul stabilit? Intreb acest lucru intrucat sotia este insarcinata, iar o colega din Baroul Vaslui a intampinat foarte multe greutati in dobandirea indemnizatiei, care oricum nu a fost acordata in cuantum de 85 % din veniturile nete realizate. Va multumesc!
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
dar nu puteti beneficia de mai mult de 3 salarii medii pe economie / luna, chiar daca ati realizat venituri mai mari
dar ati platit si asigurarile sociale in acest timp ?
Se pare ca pentru Barou sunt alte prevederi stabilite de Casa de asigurari a avocatilor.
Vedeti art.22 si urm. din Regulamentul Casei de Asigurari a Avocatilor, pe care il puteti gasi aici: [ link extern ] /
Nu are cum sa fie aplicabile acele dispozitii din OUG nr.148/2005 pentru avocati, atata timp cat exista reglementari speciale pentru acestia referitoare la acordarea indemnizatiei pentru CIC.
Alte discuții în legătură
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)