avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit pe auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit pe auto

ART. 469 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru

b) mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate în proprietatea sau coproprietatea reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;

1)Se refera la parintii minorilor cu handicap,sau si la faptul ca daca sunt major parintii pot beneficia de scutire?.....

2)Alta intrebare, daca parintii trec pe numele meu masina ma incadrez la prima parte din aceasta lege?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2017
andrey77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:52, 3 Martie 2017
Trebuie sa fiti proprietar pentru a beneficia de scutire. Deci, trebuie sa faceti transferul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Scutire Luba Luba Reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav beneficiaza de scutire taxe locale la AUTO????? (vezi toată discuția)
Scutire la impozitul pe auto adrian68su adrian68su Buna ziua, as dori sa stiu daca am cumparat o masina anul trecut ( 04.2015 ) si am inmatriculat-o pe mine, sotia fiind pensionata cu gradul doi de handicap, ... (vezi toată discuția)