avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate buna ziua- desfusurare activitate la parterul blocului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

buna ziua- desfusurare activitate la parterul blocului

Am inchiriat un spatiu unde am investit pentru un fast food la parterul unui bloc spatiu care in contractul de vanzare cumparare este trecut ca si spatiu comercial nu ca imobil de locuit.Am inteles ca am nevoie de acordul locatarilor am fost la asociatie si ma trimis la sefa de bloc care nu este deacord si a strans vreo 13 semnaturi precum ca nu sunt deacord.Acum eu am inceput sa o iau din usa in usa sa incerc sa- i conving eu dar nu am decat vreo 4 semnaturi pana acum si nu stiu daca o sa strang mai multe.Ce pot face daca nu am atat de multe semnaturi ca ea? Mai exista vreo solutie ca sunt disperata?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:11, 4 Martie 2017
Inainte de a incepe lucrarile de modernizare trebuia sa detineti un proiect intocmit de o firma autorizata, autorizatie de constructie de la primarie si aviz de constructie de la Inspectoratul in constructii.
Pentru a obtine autorizatia de ctie. aveati nevoie de acceptul asociatiei de locatari, care se poate da numai cu avizul locatarilor.
Apoi puteati inchiria spatiul fara probleme daca doreati sa faceti un fast-food.
Ati inchiriat spatiul si ati investit fara a avea avizul locatarilor, pe raspunderea dvs. Locatarii nu doresc, probabil, sa suporte mirosurile specifice, de bucatarie, cat e ziua de lunga.
Pai nu vad de ce as fi avut nevoie de toate alea avand in vedere ca nu am facut nimic special decat sa pun faianta gresie maruntisuri care le face otice om in casa ca eu daca vreau sa schimb gresia maine in casa nu am nevoie de acordul locatarilor sau aut de constructie.Intrebarea mea este daca cei de la primarie i- mi cer acordul locatarilor iar sefa de bloc are o lista mai mare cu pers care nu sunt de acord iar eu am o lista mai mica cu pers care sunt de acord iar presedintele asociatiei nu o sa semneze pentru ca sunt mai putine pentru decat impotriva ce as mai putea face? Sau presedintele este obligat sa semneze indiferent ca am 5 sau 20 semnaturi cu de acord?
Nu veti putea functiona fara acordul asociatie de proprietari. Daca veti incepe activitatea locatarii vor sesiza primaria, DJSP, protectia consumatorului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)
Miros de fast food Claudiu333 Claudiu333 Buna seara am un spatiu cu destinatie fast food spatiul este spatiu comercial de la infiintarea blocului . Si am o problema cu un vecin pe subiectul miros . De ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie unui spatiu comercial dintr o cladire cu destinatie comerciala Cristi Gheorghiu Cristi Gheorghiu Am închiriat un spatiu comercial intr o clădire comercială la parter cu iesire directa in strada .Am activat 10 ani ca magazin de haine in acest spatiu ... (vezi toată discuția)