avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doasr penal pt lovire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doasr penal pt lovire?

buna ziua.am facut si eu o prostie,si nu stiu inca ce pot sa patesc in contiunare :( .intr-o seara lam lovit cu pumnul pe o persoana in zona nasului si a ochiului.in acel moment numai noi 2 eram acolo.acum,el cred ca a mers la medicul legist pt a-si scoate certificat medico-legal.precizez ca are o vanataie in zona ochiului.daca depune plangere,ce pot sa patesc in acest caz??
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 18:36, 15 Septembrie 2009
Infractiunea de loviri sau alte violente e sanctionata cu pedeapsa inchisorii , sau a amenzii penale .
Insa impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
deci eu pot sa risc sa ajung la inchisoare ?daca depune plangere?:O
Totusi , urmarea imediata a infractiunii e una derizorie .Nu una importanta.Va sfatuiesc sa luati legatura cu partea vatamata si sa o determinati sa nu depuna plangere penala(care se supune regulii de a fi depusa in termen de 20 de zile de la aflarea identitatii faptuitorului ).
Se poate dispune , la fel de bine , si o amenda administrativa , care va permite sa aveti , in continuare , un cazier lipsit de mentiuni , iar aceasta sanctiune e dispusa ca o consecinta a unui pericol social scazut.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am inteles.deci,daca se hotaraste sa depuna plangere,pot sa primesc si doar o amenda administrativa.in acest caz,daca primesc o amenda pot,de exemplu,sa ma inscriu la Academia de Politie sau la Scoala de Agenti de Politie?
sau in ce cazuri nu ma mai pot inscrie la aceste 2 scoli?
Multumesc anticipat!
Cel mai bine este sa va impacati.Asa rezolvati cel mai bine.

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa si cuantumul despagubirilor care se acorda aiai aiai unui inculpat trimis in judecata pt. infractiunile de loviri si alte violente prev. de art.180 alin.2 indice1 CP (3 fapte) cu aplicarea art.33 lit.a CP ... (vezi toată discuția)