avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Telefon spionat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Telefon spionat

Bănuind ca soția ma înşeală i-am instalat un program de înregistrare și urmărire pe telefon ( factura de telefon este pe soacra cu toate celelalte servicii internet, televiziune, și locuim toti împreună).
Intr-o luna jumătate bănuielile s-au confirmat, ea înșelandu-ma cu un coleg de serviciu de al ei.
Inițial nu a recunoscut dar după ce am pus inregistrarea a recunoscut.
Înregistrarea a ascultat-o și soacră-mea dar doar începutul discuției dintre cei doi.
Acum ma amenință cu plângere penală ca eu vreau divorț și vreau și custodia copilului minor.
Care sunt repercursiunile asupra mea?
E greu de spus.
Depinde de cum se va apara fiecare, mai ales dvs.
Din pacate institutia Ordinului de Protectie apara femeia impotriva violentelor dvoastra dar nu va apara si pe dvoastra impotriva infidelitatii sotiei.
Veti declansa un divort ostil, culpa comuna (ca v-a inselat si din vina dvoastra), copilul la ea, dvoastra 2 we-uri pe luna si pensie 25% din venitul net.
Plangere penala ptr ce anume? Nu se poate intre soti.Dupa ce divortati, e alta poveste.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
asaofi, utilizator
Plangere penala se poate face dar soluționarea acesteia este sub semnul întrebării.
Este un subiect juridic controversat.

E adevărat ca infidelitatea nu se mai sancționează astăzi.
În regimul comunist mama pierdea copilul din acest motiv.
Acum ma amenință cu plângere penală ca eu vreau divorț și vreau și custodia copilului minor.
Care sunt repercursiunile asupra mea?

Art. 302. Violarea secretului corespondentei
(1) Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau retinerea, fara drept, a unei corespondente adresate altuia, precum si divulgarea fara drept a continutului unei asemenea corespondente, chiar atunci cand aceasta a fost trimisa deschisa ori a fost deschisa din greseala, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

(2) Interceptarea, fara drept, a unei convorbiri sau a unei comunicari efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicatii se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

(4) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, catre o alta persoana sau catre public, fara drept, a continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de aceasta din greseala sau din intamplare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(5) Nu constituie infractiune fapta savarsita:
a) daca faptuitorul surprinde savarsirea unei infractiuni sau contribuie la dovedirea savarsirii unei infractiuni;
b) daca surprinde fapte de interes public, care au semnificatie pentru viata comunitatii si a caror divulgare prezinta avantaje publice mai mari decat prejudiciul produs persoanei vatamate.

(6) Detinerea sau confectionarea, fara drept, de mijloace specifice de interceptare ori de inregistrare a comunicatiilor se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(7) Pentru faptele prevazute la alin. (1) , actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Ramane de vazut ce rezultatat va avea o eveentuala plangere.

In ce priveste divortul, e dreptul dvs sa divortati, poate chiar obtineti divortul din culpa ei, insa faptul ca a fost infidela nu are legatura cu " custodia copilului ".
Veti exercita ambii autoritatea parinteasca si copilul va locui cu unul din parinti. Conteaza de cine e mai atasat, cine se ocupa de el mai mult, nu are legatura cu infidelitatea mamei.
Uninselat a scris:

i-am instalat un program de înregistrare și urmărire pe telefon
[..]

In caz ca nu e clar, plangerea penala nu va avea ca obiect dorinta dvs de a divorta, ci faptul ca i-ati urmarit telefonul.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Interceptarea convorbirilor telefonice Dahrma Dahrma As dori sa stiu daca o persoana care nu este autorizata ,poate fi pedepsita pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu aparatura cumparata de pe net...si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Inregistrare ambientala adrianpaul169 adrianpaul169 buna-seara,as vrea sa aflu daca o inregistrare ambientala facuta de un individ oarecare cu telefonul este legala;adica daca 2 indivizi stau la povesti si unul ... (vezi toată discuția)