Buna seara!In sfarsit am simtit si eu ca viata la bloc este un cosmar.De cativa ani de zile traiesc un calvar in casa mea.In apartamentul de la parter se asculta orice fel de muzica iar in cel de la etajul 2 , manele la maxim; eu locuiesc la etajul 1.
Este groaznic...sesizari la politie au fost nenumarate, fara nicio rezolvare, din pacate.Acum , mai nou, si-au gasit o alta ocupatie...pe langa muzica de la boxele masinii, gratare sub geam, seminte....ma urmaresc cand vin de ...oriunde, comenteaza in spatele meu , vorbesc urat...etc.
Administrator nu avem , iar alti vecini nu vor sa intre in gura lor....pentru ca doar eu sunt incadrata de aceste specimene. Ce pot sa fac....ei sunt mai multi si tot comploteaza impotriva mea...? Va multumesc! Cu indiferenta am incercat ...dar nu merge ...sunt si eu om!
La sesizarea facuta de dvs. la Politie trebuia sa primiti un raspuns in care erati informata ce masura s-a luat impotriva celor care tulbura linistea publica (Legea nr. 61/1991 R). Daca nu ati primit un astfel de raspuns, mergeti in audienta la comandant si spuneti ca la data de...ati facut o sesizare la care nu ati primit raspuns... Normal era ca vecinii dvs. sa fie sanctionati cu amenda contraventionala pentru tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect...(art. 29 din legea mentionata). Daca o sa primeasca mai multe amenzi, probabil ca o sa inceteze cu muzica. Daca au inceput si sa va adreseze cuvinte urate, jignitoare, lucrurile se schimba, puteti sa la faceti plangere pentru insulta si calomnie...
Pe langa caile legale de care inteleg ca deja ati uzat, va recomand sa ignorati acele acte ale vecinilor dvs. care va ma i deranjeaza. N u le aratat i slabiciunea si tratati-i cu indiferenta. Asa este la bloc, intr-adevar. Sunt oameni de toate categoriile, nu ne putem alege vecinii din nefericire. Ar fi o solutie si mutatul, insa, nimeni nu va poate garanta ca in alt loc nu veti da peste unii si mai si. Cam in fiecare bloc, pe fiecare scara , locuiesc 1-2 vecini carora le place sa ne cunoasca fiecare miscare, care mor de curiozitate in privinta modului nostru de viata, si care, in plus, nu au cel mai elementar bun simt, nu cunosc sau doar ignora orice reguli de convietuire .
Raspunsul la sesizari a fost urmatorul: au fost atentionati si ....; plangeri am facut si nu au fost probe suficiente, in concluzie ma invart intr-un cerc vicios.
Ei spun ca rad cu cei de la politie pe seama unor astfel de probleme; cel de la parter este cadru militar (maior) si spune ca lui nu ii este frica de nimeni , ca lui nu i se impune absolut nimic nici chiar numarul decibelilor la care sa asculte muzica , ca lui ii place distractia " la maxim" si cui nu ii convine ....sa plece! Spune ca este prieten cu oricine din orice institutie a orasului ( este un oras mic).
Un alt vecin, cel de la etajul doi, este de etnie rroma si nu ai cum sa discuti cu el....este greu .Acesta din urma s-a "asociat" cu cireasa de pe tort, un vecin pensionar la 47 de ani , care a lucrat la un penitenciar, gardian. Din lipsa de ocupatie imi terorizeaza mie familia, asigurandu-se ca eu aud toate " marlaniile" lui. Stiu ca totul pare amuzant , dar nu va doresc sa traiti in astfel de conditii ....sa nu mai poti avea intimitatea caminului tau .
Pana la urma... ignoranta este cel mai bun remediu! Ati bagat in seama obrazniciile vecinilor, ati facut tot ceea ce ati considerat ca este bine pentru linistea dvs. si nu s-a facut nimic. Prin ignoranta dvs. problema se va rezolva de la sine.