avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONECTARE NCTS-RO
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONECTARE NCTS-RO

Buna ziua . Ma numesc Iurie Rusu .Activez in calitate de broker vamal la post vamal Leuseni Republica Moldova.Sunt angajatul companiei transportatoare “POLITRANS LOGIST”S.R.L. Spuneti va rog daca e posibil si care este procedura de conectare la acest system daca suntem persoana juridica din Republica Moldova. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:02, 6 Martie 2017
Ordinul preşedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală 
nr. 2783/2014 pentru aprobarea Normelor privind accesul la aplicația de tranzit NCTS‐RO,
publicat în Monitorul Oficial nr. 673 din 12.09.2014


2. Accesul la aplicația NCTS‐RO  ‐  componenta de gestiune a tranzitului comunitar/comun pentru introducerea datelor din declarația de tranzit, respectiv încheierea operațiunilor, cu/fără  elemente de siguranță  şi securitate prin mijloace electronice, în procedură  normală  şi/sau simplificată, după  caz, se poate face de către persoanele având calitatea de:
2.1. principali obligați/expeditori agreați, titulari ai regimului de tranzit, care declară mărfurile în nume propriu;
2.2. comisionari în vamă ca reprezentanți ai unor principali obligați;
2.3. destinatari agreați sau reprezentanți ai acestora;
2.4. orice persoană, conform Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar, dacă  prezintă  autorităților vamale dovada dreptului de reprezentare a titularului regimului de tranzit.
3. Accesul la aplicația NCTS‐RO  ‐  componenta NCTS/TIR pentru introducerea, respectiv
terminarea/descărcarea datelor în/din carnetul TIR, cu/fără  elemente de siguranță  şi securitate, prin mijloace electronice, în procedură normală şi/sau simplificată, după caz, se poate face de către persoane având calitatea de:
3.1. transportatori, titulari de carnete TIR, care declară marfa în nume propriu;
3.2. comisionari în vamă ca reprezentanți ai unor transportatori;
3.3. asociațiile garante naționale dacă solicită să îşi reprezinte transportatorii;
3.4. destinatari agreați sau reprezentanți ai acestora;
3.5. orice persoană, conform Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92, dacă prezintă autorităților vamale dovada dreptului de reprezentare a titularului regimului de tranzit

[ link extern ]

Aplicatia NCTS-RO: Intrebari frecvente

2. Pentru camioanele ce se incarca din tari externe UE cei care vor transmite datele din carnetul TIR sunt comisionarii vamali sau pot fi introduse tot de care operatorul de transport?

Daca intrarea in UE se face printr-o vama romana, declaratia vamala electronica se poate face, la alegerea dvs., fie de catre un comisionar vamal, fie transmitand datele la sediul firmei unde pot fi operate de catre persoana desemnata si transmise vamii de intrare in UE.

Daca intrarea in UE se face prin alta tara (ex. vine din Turcia prin Bulgaria), va trebui sa apelati la comisionar vamal care sa introduca declaratia vamala electronica in sistemul informatic si sa o transmita vamii bulgare de intrare in UE. Prin aplicatia NCTS-RO se pot transmite declaratii electronice numai vamilor romane.

3. Cum pot folosi aplicatia NCTS-RO?

Pentru aceasta trebuie
- sa dispuneti de un calculator conectat la Internet
- sa solicitati autorizarea vamii, prin intocmirea si depunerea la Autoritatea Nationala Vamala a unui dosar. Dupa obtinerea autorizarii, veti primi prin e-mail un certificat digital si prin posta sau personal de catre un imputernicit cate un cont de acces pentru fiecare vama romana pentru care ati solicitat acces.
- sa instalati programul NCTS-RO

[ link extern ]

Alte informatii puteti gasi aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)
Import china pe firma fara comisionar vamal emil_nastase emil_nastase Vreau sa import din China niste componente electronice pentru automatizari. Pentru revanzare. Importul vreau sa-l fac pe firma, am cod EORI si sunt platitor de ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)