avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am divortat in 2010 copilul fiindu-mi incredintat mie. Tatal nu a cerut program de vizita. Ulterior a plecat din tara si acum lucreaza in Anglia.Copilu are 8 ani. Lucrez cu jumate de norma ca sa pot avea grija de el pt ca nu are cine il lua sau duce la scoala.
Ii trimite pensie alimentara 1000 lei aproape de sfaritul lunii.
El castiga acolo minim 2600 lire daca nu si mai mult.
Pot cere marirea pensiei alimentare? Daca da cum dovedesc veniturile lui. Nu mai are altii copii in afara de fiul meu.
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 22:24, 10 Martie 2017
Aveti dvs siguranta ca el castiga"2600 de lire daca nu si mai mult ?"
Stiti unde lucreaza ? - localitate sau numele angajatorului ?
Pensia se stabileste si functie de venitul parintelui, dar raportat la nevoile copilului. Mai tineti cont ca ambii parinti sunt datori cu intretinerea copilului.
Scoala e departe sau de ce trebuie sa luati copilul de la scoala ?
Pensia de intretinere pentru un copil poate atinge plafonul maximal de 25 % din venitul net obtinut, venit ce are caracter de continuitate .


Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.



La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.



Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.


"ART. 530
Modalităţile de executare
(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.
(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.
(3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere. Dispoziţiile art. 529 alin. (2) şi (3) rămân aplicabile."
E un copil de 8 ani. Are de tranversat mai multe stradute, dintre care una cu cate 2 benzi pe sens. Cu el de mana era sa dea masina peste noi pt ca domnii soferii se grabeau. Daca nu ma vad pe mine de 170cm , il vad pe el de 120cm?
Nu-l pot lasa singur pe strada. In caz ca i se intmpla ceva eu voi fi trasa la raspundere pt neglijenta. Am dreptate sau nu? Nu pot sa pun viata copilului meu in pericol.Trebuie sa- cresc si sa am grija de el, dar nu vreau sa-l pierd.
Acest copil are 2 parinti si ambii trebuie sa se ocupe de educatia, ingrijirea si siguranta lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara DanielBc74 DanielBc74 Ce pensie alimentara pot primi 3 copii daca sotul nu lucreaza in Romania? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Severinada Severinada Buna ziua. Daca ma stabilesc definitiv in strainatate, impreuna cu copilul, care este in custodia mea, tatal ii mai plateste pensia alimentara ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cuantum pensie alimentara laszloioan laszloioan Buna seara as avea nevoie de ajutor.Am un copil minor dintr-o casnicie anterioara, m-am recasatorit si cu sotia actuala avem doi copii minori.Cuantumul de 25% ... (vezi toată discuția)