avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fapta auto - dovada PV
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fapta auto - dovada PV

Buna seara sau dimineata este deja ora 3.38 am. Am ne voie de un sfat. In aceasta noapte ma intorceam cu prietena de la niste amici. Ea a baut un pahar de bere si apoi am plecat spre casa. Ea a fost soferul. La plecare am luat cu noi niste prajituri si o sticla de vin. Ajunsi la masina eu m-am suit in spate iar pe locul de langa sofer am pus vinul si prajiturile. Mentionez ca atat eu cat si prietena mea aveam hanoracele pe cap deoarece geamul de la sofer nu se inchide pana sus si se creeaza curent. In dreptul padurii Andronache, intr-ul loc neluminat si f intunecos am fost opriti de un politist rutier. Pt ca prietena mea nu era sigura ca noua ne-a facut semn a oprit un pic mai in fata (aproximativ 15-20m). In timp ce politistul venea spre masina, stiind ca prietena a baut un pahar, am luat de pe locul de langa sofer prajiturile si vinul pt a nu trezii suspiciuni politistului sa-i puna alcooltestul. Si de aici totul ia o alta turnura. Dupa ce ne-a legitimat politistul a zis ca o sa-mi faca mie dosar penal pt ca am condus si am schimbat locul. :)))) Dar care loc? cand ne-a facut semn sa oprim eu eram in spate, cand a venit langa masina eu eram tot in spate. Dar el vazand miscare in masina ( eu bagam vinul si prajiturile sub scaun) a dedus ca ne-am schimbat. As dori sa mentionez ca era f intuneric, eu si prietena mea purtam gluga din cauza curentului, automat nu ne putea deosebi. in plus nici macar nu putea sa vad interiorul masinii. locul era f intunecat. Nu sunt martori, nu este nicio inregistrare video. Cum poate proba ca eu am condus? Nu are nicio dovada A oprit 2 masini cu martori pt a intocmi procesul verbal. Proces verbal pe care eu nu l-am primit chiar daca l-am semnat cand am facut mentiunea ca nu am condus. Ok, este agent constator...dar de data asta se insala. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: green777 , utilizator 09:25, 7 Martie 2017
Pentru a ne da cu parerea trebuie sa mai detaliati ce s-a intamplat de fapt.
Ce ora era cand ati fost opriti?
Agentul era singur sau era in echipaj?
Inainte de a semna pv ati citit ce ati semnat?
Daca ati citit, ce fapta a fost inscrisa in pv si ce sanctiune?
A fost vreunul dintre voi testati cu aparatul etilotest?
Nu ati vrut sa semnati pv, de ce a oprit masinile cu martori?
Ce atitudine au avut martorii, au fost cooperanti, au semnat pv?
ok. era ora 23. si in acel loc este bezna. este langa padure. imposibil de stabilit cine conduce sau ce sex are soferul. nu am vrut sa dam declaratii deoarece ar fi trebuit sa spun ca ascundeam vinul si riscam un control etilotest asupra prietenei. procesul verbal a fost scris de politist. recunosc ca nu l-am citit, dar in incheierea lui am scris o mentiune in care am spus ca nu am condus acel autovehicul. Nu am fost testati cu aparatul etilotest. Au oprit 2 martori pt a asista la intocmirea pv. Asa li sa spus. Nu stiu daca au semnat. pe noi ne-au trimis acasa pt ca am refuzat sa facem vre-o declaratie. Era in echipaj. Dar la masina a venit singur. In timp ce venea eu ascundeam vinul sub bancheta din spate unde stateam. Iar pt ca m-am ridicat de cateva ori ca sa pun sticlele, el a dedus ca ne mutam. Dar nici gand. Eram in spatele soferului. nu aveam cum sa ne mutam.
nu ma pricep deloc. Dar pot fi acuzat ca am codus? Pe ce proba? Nu trebuie probat cumva acest lucru? Eu am martor soferul, dansul pe nimeni..nicio proba. nu m-a gasit la volan, eram in spate in momentul oprii noastre, eram tot in spate cand a venit la masina. Nu are nici-un martor, nici-o proba video pt ca i-am sugerat sa se uite daca au si mi-au spus ca masina lui nu etste dotata cu asa ceva.
Sa intelegem ca dvs ati baut mai mult de o bere cat a baut prietena.
Banuiesc ca sunteti si tineri pana in 25 ani, ati creat suspiciune prin faptul ca erati pe bancheta din spate. Sa fim seriosi, baiatul sa nu stea langa prietena in masina?!
Oricat ati incerca sa ma convingeti ca prajiturile si vinul se puteau rasturna nu v-as crede, si nu sunt politist!:)

Ramane de vazut ce a fost scris in pv cand il veti primi.
Daca incadra fapta la infractiune atunci se deschidea un dosar penal iar desfasurarea evenimentelor ar fi fost alta.
Va testa pentru alcool pe amandoi sau era posibil si sa va duca la spital ptr recoltarea de probe biologice. Si era posibil sa va duca si la sediul politiei.
Martorii au fost opriti ptr ca nu ati vrut sa semnati pv.
Existenta unei sticle de vin in masina nu presupune ca soferul este sub influenta bauturilor alcoolice. Puteati sa spuneti pur si simplu ca ati fost la cumparaturi.

Daca a fost deschis dosar penal atunci ar fi recomandat sa apelati la serviciile unui avocat.
Dar depinde sub ce forma a fost incadrata fapta.
eu am 40 prietena 35. nu incerc sa conving, pe nimeni. am scris exact cum a fost. masina este in 2 usi si mi-a fost mai simplu sa ma sui in pstae si ce aveam la noi sa las pe scaunul de langa sofer. Totusi speram sa primesc un raspuns conform cu cele scrise. Imi fac mea culpa daca am omis sa spun ca masina este in 2 usi si pt 5 min cat dura traseul am lasat sacosele pe scaunul de langa sofer

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar eram în spatele mașinii când am fost depistat Mihaitadani Mihaitadani Buna dimineata! Of, nici nu stiu cum sa incep, in data de 10 febr 2018 am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 in etilotest, am fost dus la spital unde s-ar ... (vezi toată discuția)
Reprimirea carnetului de conducere auto Radonic Radonic La o trecere de pietoni, o maşină a frânat brusc iar eu am atins puţin, maşina din faţă, eliberând şoseaua am tras ambele maşini pe partea dreaptă ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)