avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... închiriere apartament în scop turistic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

închiriere apartament în scop turistic

Bună ziua,
Pentru a închiria un apartament în scop turistic, a funcționa legal și a avea profit ce variante am?
[1] Dacă declar la direcția fiscală, ca persoană fizică neautorizată, venituri din cedarea folosinței locuinței, trebuie să plătesc 16% impozit plus 5,5% CAS plus 10,5% pensie. Plus 15% la Booking sau altă platformă. Plus impozit majorat la primărie pe suprafața închiriată, adică impozit de spațiu comercial dacă activitatea are loc mai mult de șase luni pe an. Plus 1% taxa hotelieră la primărie. Astea toate înainte de-a spăla vreo lenjerie, de a dota apartamentul cu cele necesare, a face curățenie sau a plăti vreo factură. Că mie-mi iese, de exemplu, la 120 de lei pe zi, sub 10 lei câștig net Vă rog să mă corectați dacă greșesc!
- Dacă declar venituri la normă sunt obligată să am casă de marcat fiscalizată și să emit bonuri și facturi chiar dacă eu nu am un PFA?
- Cum plătesc 1% la primărie dacă eu declar venit la normă la fisc?
- Dacă merg pe venit real e obligatoriu să plătesc un contabil și ce alte documente ar trebui să am?
- Ce alte taxe ar trebui să plătesc?
[2]Pot să fac un PFA sau II sau start-up cu scopul de a închiria un spațiu?
- Ce acte ar trebui să am?
- E nevoie de autorizația Ministerului Turismului, acte de studii/calificare în domeniu?
- Ce fel de avize de funcționare ar trebui să obțin?
- Ce beneficii fiscale aș avea în cazul acesta?
În fapt, vă rog ajutați-mă să înțeleg ce variantă cinstită, corectă și avantajoasă există pentru a câștiga din închirierea zilnică a unui apartament către turiști!

Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:46, 7 Martie 2017
Varianta 1 este cea mai convenabila si fara casa de mercat si pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb) MsSerol MsSerol As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)