avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat

Am dreptul la alocatie?
Cel mai recent răspuns: abigaildaniela , utilizator 06:57, 8 Martie 2017
Am o fetita de 4 luni,nascuta in romania.am lucrat in italia,m am intors in romania,am nascut aici si locuiesc aici.sotul lucreaza incontinuare in italia.am depus cererea pt alocatie aici,insa mi s a spus ca nu am dreptul la alocatie in romania,pt ca sotul lucreaza in strainatate.ce pot face pt a beneficia de alocatie in romania? Multumesc frumos
Aşa este, conform art. 68 alin 1 lit. a) şi b) din Regulamentul CE nr. 883/2004, în cazul unui părinte cu cetăţenie română care desfăşoară activităţi salariale în alte state care aparţin Spaţiului Economic European, statul prioritar pentru acordarea prestaţiilor familiale pentru copii este statul în care se desfăşoară respectiva activitate salarială , în condiţiile prevăzute de legislaţia acelui stat membru.
Acest lucru e valabil cât timp aveţi autoritate părintească comună şi dvs. nu lucraţi în Romania.După ce vă veţi angaja aici şi copilul va locui cu dvs., veţi putea primi alocaţia din Romania şi tata să primească diferenţa de alocaţie în ţara în care lucrează, conform legislaţiei de acolo.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
Martonze, utilizator
Multumesc .noi locuim in romania,doar sotul merge la munca sezonier
Dacă locuiţi în Romania, domnul să facă bine să ceară alocaţia aici, iar când pleacă la lucru, chiar sezonier şi are contract de muncă legal în Italia, pentru perioada lucrată acolo are dreptul la alocaţia din Italia.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii in italia mimi7736 mimi7736 Ma intereseaza daca pot beneficia de alocatia europeana pt copiii mei,nascuti in Italia ambii,avem rezidenta aici si reditul tatalui care este insa italian ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de drepturi banesti parintii unui copil nascut in italia daca se intorc in romania? alinandreea alinandreea parintii copilului nascut in italia vor sa revina in tara. nici unul nu a lucrat in romania cu forme legale, in italia doar tatal, aici pot beneficia de vreun ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AnaL AnaL Buna dimineata! Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti daca eu, insarcinata cu al doilea copil (care se va naste saptamana aceasta in Italia) pot beneficia de ... (vezi toată discuția)