avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație 2017....6 sau 12 luni?????
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație 2017....6 sau 12 luni?????

Îmi puteți spune cum se calculează indemnizația pt creșterea copilului? Am citit intr un articolul care zicea ca valoarea bruta a îndemn. Reprez.85% din media veniturilor din ultimele 6 luni. din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.........iar un alt articol spunea ca indemnizația se stabilește in cuantum de 85 % din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.......adică trebuie sa am lucrare 12 luni obligatoriu dar mi se calc îndemn. doar pe ultimele 6 luni????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 20 Martie 2017
Sau mi se calculează ca medie pe ultimele 12 luni?
Indemnizaţia pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Articolul de care spuneam ca se referă la ultimele 6 luni este cel postat pe site ul Avcatnet.ro in data de 6 martie........Părinți in România anului 2017:Concediile și indemnizatiile de care se pot bucura salariații......de ce scrie de ultimele 6 luni?
Pentru ca se refera la indemnizatia de maternitate si nicidecum la indemnizatia pentru cresterea copilului , asa cum ati mentonat in mesajul initial.
Eu am crezut ca e același lucru......îmi puteți explica ce diferența este?eu sunt angajata din 14.10.2016 cu salariul minim pe economie.....și am rămas însărcinată....m-a gândeam sa îmi măresc salariul de luna viitoare......dar cineva îmi zicea ca pot doar in ultimele 6 luni ca doar acelea se calculează pt indemnizație.....doar sa am lucrate 12 luni in ultimii 2 ani.....nu mai înțeleg nimic......va rog ajutați-ma

Alte discuții în legătură

Concediu maternal Florina87 Florina87 Buna ziua! As vrea sa stiu care imi va fi valoarea concediului maternal daca am ca si baza de calcul pe ultimele 6 luni lucrate 5850 lei. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)