Îmi puteți spune cum se calculează indemnizația pt creșterea copilului? Am citit intr un articolul care zicea ca valoarea bruta a îndemn. Reprez.85% din media veniturilor din ultimele 6 luni. din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.........iar un alt articol spunea ca indemnizația se stabilește in cuantum de 85 % din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.......adică trebuie sa am lucrare 12 luni obligatoriu dar mi se calc îndemn. doar pe ultimele 6 luni????
Indemnizaţia pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Articolul de care spuneam ca se referă la ultimele 6 luni este cel postat pe site ul Avcatnet.ro in data de 6 martie........Părinți in România anului 2017:Concediile și indemnizatiile de care se pot bucura salariații......de ce scrie de ultimele 6 luni?
Eu am crezut ca e același lucru......îmi puteți explica ce diferența este?eu sunt angajata din 14.10.2016 cu salariul minim pe economie.....și am rămas însărcinată....m-a gândeam sa îmi măresc salariul de luna viitoare......dar cineva îmi zicea ca pot doar in ultimele 6 luni ca doar acelea se calculează pt indemnizație.....doar sa am lucrate 12 luni in ultimii 2 ani.....nu mai înțeleg nimic......va rog ajutați-ma
Concediu maternal
Florina87
Buna ziua! As vrea sa stiu care imi va fi valoarea concediului maternal daca am ca si baza de calcul pe ultimele 6 luni lucrate 5850 lei. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)