avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri nerezidentiale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri nerezidentiale

Am citit in Legea 277/2015 ca ptr cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea unei persoane fizice utilizate ptr activitati din domeniul agricol,impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0,4% asupra valorii impozabile a cladirii.
Doar ca raspunsul celor de la Consiliul Local a fost: se incadreaza doar persoanele fizice autorizate care corespund activitatilor corespunzatoare grupelor in intervalul 011-016 COD CAEN.
Intrebare; daca sunt producator agricol cu atestat de producator,iar cladirile sunt intabulate in cartea funciara cu denumiri care fac dovada activitatii desfasurate (grajd,fanar,magazie,bazin,etc),nu ma incadrez la calculul impozitului cu cota de 0,4%,doar pentru ca pe atestatul de producator nu apare nici un COD CAEN?

Alte discuții în legătură

Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Recomandare pentru forma juridica, dupa renuntarea la pfa Keffr3n Keffr3n Salut, Am un job, full time, si pe langa asta mai fac mici chestii, legate de comunicare/publicitate. Sunt lucrari punctuale, mai mult de hobby. Din cate ... (vezi toată discuția)
Neplata impozit cladire nerezidentiala Negoita Daniela Negoita Daniela In anul 2015 am achiziționat impreună cu soțul meu o hală industrială pe care am inregistrat o imediat la fisc pentru impunere clădire și teren .Nu am ... (vezi toată discuția)