avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inregistrare ISO
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inregistrare ISO

Buna ziua,
Am cumparat produse de curatenie de la o companie cu intentia de a le vinde in Marea Britanie. Am incheiat contract de exclusivitate cu respectiva companie prin care se mentioneaza ca produsele sunt profesionale si ca detin certificatele ISO 9001: 2008 and ISO 14001: 2004. Produsele au ajuns in Marea Britanie in luna Noiembrie 2016 iar de atunci le tin depozitate, platind chirie £700 pe luna.
Am incercat sa le pun la vanzare pe Amazon UK dar se pare ca produsele nu sunt conform standardelor promise de producator si in acelasi timp firma respectiva nu este certificata ISO.
Am luat legatura cu producatorul in intentia de a le retrimite in Romania dar acesta refuza, chiar si daca am spus ca doresc sa-mi fie banii returnati dupa vanzarea acestora.
Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:30, 9 Martie 2017
Certificare ISO nu are ncio legatura cu produsele, certificarea ISO 9001, 14001, etc. se refera la certificarea sistemului de management al calitatii si cel al mediului.
Produsele pot avea o autorizatie de punere pe piata si sa indeplineasca cerinte ale standardului de produs.
Incercati sa le vindeti prin butice de cartier la preturi convenabile.
Ati primit vreo dovada a certificarii firmei conform ISO 9001 si 14001? Daca firma are site vedeti daca are postate certificatele si apoi solicitati o confirmare din partea organismului de certificare. Daca chiar are certificate puteti sesiza organismul de verificare cu privire la neconformitatile produselor fabricate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificarea iso 9002 ºi iso 9001 si accidentul de munca.... geolovelife geolovelife Certificarea ISO 9002 şi ISO 9001 a unei Societati Comerciale din Romania poate fi afectata de catre producerea unui accident de munca colectiv in ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma informati in legatura cu o problema: ce atestate/studii sunt necesare pentru intocmirea manualelor de operare/ instructiuni de ... (vezi toată discuția)
Contestare certificare iso 9001 bogdan1978buc bogdan1978buc Buna ziua, As dori sa contest certificarea unei companii care a incalcat in mod sistematic acest standard. Ce etape am de parcurs in acest sens? Din ce am ... (vezi toată discuția)