avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat certificat de casatorie

In urma unui divort cum as putea intra in posesia duplicatului certificatului de casatorie. Fostul sot refuza sa imi dea originalul.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:18, 27 Noiembrie 2018
Mergeţi la biroul de Stare Civilă a primăriei unde s-a eliberat originalul şi solicitaţi un duplicat ; întocmiţi şi semnaţi acolo un formular, la caza pentru care solicitaţi duplicatul aveţi de ales dintre nişte variante : distrugere, pierdere, etc. puteţi scrie că l-aţi pierdut.
Multumesc! Asta va fi pe loc sau intr un anumit termen?
Puteti plati o amenda intre 100-200 de lei pentru pierdere. Sunt de parere sa spuneti adevarul, in definitiv la certif. de casatorie au dreptul ambii soti. Nu uitati ca pe certificat sa va fie trecuta si mentiunea de divort. In functie de volumul de lucru al ofiterului de stare civila o sa fiti servita. Daca locul dvs. de domiciliu nu corespunde cu cel de casatorie, puteti solicita prin posta certif. de la starea civila de domiciliu. Sa aveti un act de identitate valabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2017
Justitiarul711, utilizator
Multumesc! Normal ca o sa spun adevarul. Nu am domiciliul in aceasi localitate asa ca o sa cer prin posta.Multumesc mult pentru promptitudine! O zi placuta!
La ce va este necesar certificatul de casatorie dupa divort?

Alte discuții în legătură

Dosar cununie civila Aleahim21 Aleahim21 Pt a doua cununie civila mai e nevoie de ceva in plus, inafara de: - CI original + copii xerox - certificate nastere original + copii xerox - taxa 1 ron - ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere nou nascut georgiana1102 georgiana1102 Buna ziua, Am ceva probleme cu eliberarea certificatului de nastere pentru nou născut sper sa mă puteti ajuta cu ceva lămuriri si nu numai. Am fost ... (vezi toată discuția)
Casatorita si divortata in italia. ce acte se transcriu si unde? whynotsteff whynotsteff Buna ziua, M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)