avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agresat fizic în incinta cinematograf Cinema City ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agresat fizic în incinta cinematograf Cinema City MegaMALL București

Bună ziua! Pe scurt, am fost agresat fizic (mișelește) în incinta cinematografului Cinema City din MegaMALL București. Pentru individ am făcut deja reclamație la Poliție, am fost la Urgență (Sf. Pantelimon), am solicitat azi la IML un certificat medico-legal, am un martor etcetera. Ideea e că vreau să îi trag la răspundere și pe cei care administrează Cinema City în România. Au fost, pur și simplu, impasibili, depășiți de situație, lipsiți de orice fel reacție, iar tânăra d-ra, responsabilă cu acest complex într-o zi de ”sărbătoare” (8 martie), a găsit de cuvință să-mi comunice, foarte senină, că se putea întâmpla ORIUNDE, ORICUI. N-am stat la discuții ulterioare, cred că ar fi fost în van. Am scris un e-mail în limba engleză celor de la compania mamă, având ca reprezentant o doamnă din Polonia, și la adresa de contact din România (ieri). Încă n-am primit niciun răspuns. Probabil nici nu voi primi. Deși nu sunt într-o perioadă financiară bună, vă întreb ce pot face, legal, pentru a-i responsabiliza pe cei de la Cinema City? Mi-e teamă că în caz de, Doamne ferește, ceva mai grav, vor fi total depășiți de situație și vom relua cazul Colectiv. Eu nu mai vreau să trăiesc așa ceva câte zile oi avea. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
ContSters424225, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 11:39, 14 Martie 2017
Nu inteleg. Paza dintr-un mall este angajata pentru ce? Sa-si clateasca ochii la stiti voi cine? Sa se pazeasca pe sine? Vreau sa cred ca un mall (ma rog, un cinematograf dintr-un mall) nu e un butic din "Romania profunda". Si la un mall un exista un singur "agent de securitate" - acesta este titlul parca. Si au si statii radio portabile si bastoane pentru elecrosocuri si sprayuri. Acest echipament pentru cine este? Pentru un hot care fura un parfum sau deodorant?
Neimplicarea pazei nu este scuzabila.
Iar cat despre ideea Domnului avocat cu "lectiile de arte martiale", stiti bine ca daca lezezi pe cineva, chiar cu "martialele", EL te poate da in judecata pentru vatamare. Si pana stai sa aduci/gasesti martorii ca ai fost agresat, te trezesti si cu dosar penal.
Da, aveti dreptate cu lezatul si dosarul penal dar nu aveti ce sa faceti...daca nu va aparati singur.

Cei de la paza nu pot interveni decat daca sunt foarte aproape si nici atunci nu au intotdeauna timp sa intervina intr-o altercatie violenta daca persoanele sunt foarte rapide.
In 5 secunde se pot lovi de mai multe ori persoanele intre ele.

Da, pentru cei care fura un parfum sau o paine sunt acele bastoane...in realitate...desi au dreptul de a preveni si altercatiile violente...
cinematograful are paza proprie si camere de supraveghere. daca cel care v-a agresat fizic nu este angajat al cinematografului, ei nu il pot trage la raspundere pe agresor, ci doar sa colaboreze cu politia (cea mai apropiata sectie). conditia principala este sa nu se fi intamplat in toaleta si sa nu fie martori, caz in care nu puteti dovedi cine si cum v-a agresat. in alta ordine de idei, nu cred ca individul v-ar fi agresat fara sa il deranjati cu ceva. depuneti plangere la politie, eventual angajati avocat, si vedeti cum evolueaza. daca individul era angajat, singurul mod in care va puteau ajuta, era sa ii desfaca contractul de munca. o societate comerciala nu are atributii politienesti si judecatoresti.
Daca exista serviciu de paza si ordine acesta e obligat sa mentina ... ordinea prin mijloace specifice - forta fizica bruta ,lacrimogene,electrosocuri ,in mod neletal .
In pretul acelui bilet se regaseste si cheltuielile cu serviciul de paza si protectie deci ati fost pacalit ca acolo e mai safe decat pe strada .
Agresorul facea parte din serviciul de paza si ordine? Vorba e vorba iar actiunea e altceva -dpdv juridic si nu numai .
Bună seara tuturor! Vă mulțumesc pentru răspunsurile voastre, mai mult sau mai puțin pertinente. Ca să ne lămurim, nu știu de unde a apărut confuzia. Individul pârât nu are de a face cu Cinema City România, era client ca și mine și mulți alții. Nu am susținut că m-a lovit din senin. A existat, într-adevăr, un schimb de replici în 3 (eu, individul și un prieten de-al lui), mai mult un monolog cu înjurături, jigniri, amenițări și zeflemiri universale din partea lor. Eu, la un moment dat, i-am zis să nu mai țipe p-acolo (deranja, pur și simplu). Refuz să mai accept prostul gust și tot ce îmi iese în cale deranjant pentru mine și cei din jur (mai ales când plătesc pentru calitate). Dacă alții vor să accepte așa ceva, e alegerea lor, modul lor de viață etcetera. Eu nu v-am scris aceste rânduri ca să mi se plângă de milă sau să mi se sugereze ”ochi pentru ochi”. Exclus. Vreau să mă apăr cât se poate de civilizat și corect. Și am ales să nu răspund cu aceeași monedă (voi dezvolta dacă este cazul). REPET - pe lângă individ (aici mi-e clar ce am de făcut), vreau să îi ”responsabilizez” în justiție și pe cei de la CC România (speță unde există păreri și păreri). Proasta gestionarea a unei situații (să nu vă imaginați că înjurau și amenințau în șoaptă... angajatul/ții lor era/u la 5-10 m de noi...), lipsă oricărei reacții ulterioare din partea lor (prim ajutor, imobilizare, alertare poliție și așa mai departe). Erau femei (însărcinate) acolo, copii... De ce să asiste la astfel de scene? De ce să le arătăm că nu facem nimic pentru a preveni sau responsabiliza? Oamenii au ieșit, fluierând, și din ditamai complexul cinematografic, și din ditamai mall-ul. Nu trebuiau placați sau agresați, ci reținuți (cu ajutorul pazei) până la sosirea celor în măsură să constate ce s-a întâmplat. Mă doare când citesc anumite comentarii, să nu se creadă că tăinuiesc sau exagerez, probabil sunt ușor utopic, îi respect permanent pe cei din jur, dar de cele mai multe ori nu primesc reciproca (direct sau indirect). Dacă mă puteți ajuta cu sfaturi, cu sugestii, sunt absolut binevenite. Altfel ne putem complace și în liniște. Așa a făcut inclusiv o sală de cinematograf plină de oameni (mai puțin unul care a ales să îmi fie martor din proprie inițiativă). Să aveți o săptămână constructivă! S
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
ContSters424225, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligat sa cumperi sucul,pop cornul,etc. din cinema city? NubreeD NubreeD Buna seara, De multe ori am avut discutii neplacute cu stewarzii care rup biletele la Cinema City.Dupa spusele lor este INTERZIS sa vii cu produse ( ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru servicii inumane bogsmc bogsmc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Zilele trecute eu, impreuna cu prietena mea, am trecut printr-un evenimet neplacut si dorim sa dam in judecata ... (vezi toată discuția)
Agresiune in fata palatului de justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Astazi, in jurul orei 11:30, plecam din incinta Palatului de Justitie, unde asistasem la o sedinta de judecata. Chiar in capatul scarilor, un individ in ... (vezi toată discuția)