ANALIROMAN a scris:
:sorry:
BUNA ZIUA! Am o speta.....am bon trecere pod (FETESTI - CERNAVODA) in valoare de 47 lei, inregistrez bonul pe ch. firmei mele (pe baza de decont de cheltuiala- fara deducere TVA- pe cost toata suma 47 lei),dar clientul pentru care lucrez imi da pe comanda de transport valoarea trs. si separat taxa trecere pod,cand facturez cum facturez aceasta taxa 47 x 19% sau din 47 separ TVA?(39.5+7.5
=47 lei?
va multumesc!
Refacturarea se face in felul urmator:
Mai intai dvs nu treceti pe cheltuieli acest bon, il inregistrati in 461 sau 471 cum va vine mai bine sau cum va permite programul de contabilitate, si tva-ul aferent in 4462.
Cand refacturati scrieti: refacturare bon nr../ din data ..., (anexat) reprezetand taxa trecere pod , refacturati cu tva. Astfel inchideti contul utilizat 461 (471) si colectati tva in 4427. Trebuie sa scrieti sumele exact cum se gasesc in bon, sa faceti o copie a bonului si s-o transmiteti clientului.
Deoarece este vorba despre un bon si nu o factura, se vor naste interpretari privind deductibilitatea tva. Ar exista 2 solutii ori sa cereti factura la bonurile de trecere pod, sunt obligati sa va dea acesta factura, de la ghiseul de pe pod sau de la sediul regiei respective care intretine podul, ori sa faceti cerere la Ministerul Finantelor sa va dea o solutie.