avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul salariu cu deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul salariu cu deducere personala

Deducerea personala se acorda sau se ia din salar?Am un salar net de 1516 +valuarea tichetelor de 188 si o deducere personala de 240.cum ar trebui calculata deducerea?venitul impozabil pe fluturasul de salar e 1464 e corect?din acestia(1464lei)se scade un impozit de 234lei si raman cu 1282lei.cum au calculat?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:27, 29 Martie 2017
Deducerea personala se calculeaza in functie de valoarea venitului brut realizat, inclusiv a tichetelor de masa, si a numarului de persoane declarate in intretinere.
Pentru cei 240 lei deducere si presupunand ca nu aveti persoane in intretinere, atunci venitul brut se incadreaza intre 1800-1849 lei, inclusiv tichetele de masa.
baza impozit = venit brut - CAS - CASS - somaj + 188 (tichete) - 240 (deducere)
Buna ziua,
La salariul brut, fara contravaloarea tichetelor de masa se calculeaza contributiile sociale.
Din salariul brut se scad contributiile sociale si se adauga valoarea nominala a tichetelor de masa si obtii venitul baza de calcul.
Din venitul baza de calcul scazi deducerea personala si o eventuala cotizatie la sindicat si obtii venitul impozabil.
La venitul impozabil calculezi impozitul pe salariu de 16%.
Apoi refaci calculul, din salariul brut scazi contributiile sociale si impozitul calculat si obtii salariul net.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2017
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul deduceri personale panzarumitica panzarumitica la un venit net de 1291 de lei, angajatorul meu mi-a calculat o suma deductibila de 330 lei, pentru doua persoane in intretinere. Daca ordinul ministrului ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)
Deducere personala adinamaria48 adinamaria48 Bună ziua am o întrebare deducerea personala se calculează la venit brut adică la salariul minim pe economie.... Am o persoana în întreținere... Un ... (vezi toată discuția)