avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca as fi insarcinata ar mai trebui acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca as fi insarcinata ar mai trebui acordul parintilor pentru a ma casatori?

sunt minora,ce ar trebui sa fac pentru a ma casatorii?
Ce vârstă aveți? Ca să vă puteți căsători ar trebui să aveți măcar 16 ani împliniți, motive serioase și acordul părinților, al autorității tutelare, aviz de la medic cum că sunteți aptă pentru căsătorie.
Buna am 16 ani
Am citit pe net ca trebie acordul parintilor dar daca asi fi insarcinata ar mai trebui?
Care ar fi riscul?
La varsta ta nu este cel mai indicat lucru de facut.

Iti inteleg dorinta, dar mai asteapta minim 2 sau 3 ani si vezi cum evolueaza lucrurile si cum vei gandi atunci. Acum esti intr-o perioada delicata si n-ar fi bine pentru nimeni sa iei decizii care nu se preteaza cu maturitatea pe care o ai acum.

Dar de ce atata graba ? Esti atat de nerabdatoare sa ai grija de casa, de sot, de copii ?
Casatoria nu iti rezolva eventualele probleme pe care le ai cu parintii.

Chiar și dacă ai fi însărcinată este necesar acordul părinților. Așa prevede legea.
Dacă nu ești însărcinată și te gândești că o sarcină ar putea să te ajute să convingi părinții în a-și da acordul pentru căsătorie, ar trebui ca într-adevăr să mai reflectezi dacă nu cumva, la această vârstă ar trebui să ai alte obiective. Este doar un sfat, de care poți ține cont sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta legala pentru casatorie claudia00 claudia00 am o prietena ce are 16 ani si doreste sa se casatoreasca. parintii ei sunt deacord, insa de la primarie i s-a spus ca nu se poate casatori decat la 18 ani sau ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara prietena mea are 15 ani,și vrea să se mute la mine ... Floryn9806 Floryn9806 Buna seara prietena mea are 15 ani,și vrea să se mute la mine eu am 23,noi ne iubim și din punct de vedere gândește matur.Iar legat de întreținutul ... (vezi toată discuția)