avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Bună seara, As avea o întrebare: De aproximativ 55 de ani părinții mei au locuit intr- un apartament pe care după revolutie l -au cumpărat acesta astăzi este proprietatea mea. Fiind la parter tot de atâția ani avem o curte in care avem acces doar noi ,curte delimitată de un gard. La momentul cumpărării s-a vândut locuința și terenul de sub aceasta ,pe curte neavând acte nici unul dintre proprietari. La parter lângă apartamentul meu se afla unul identic cu intrare tot separata .Singură diferența este că partea mea de curte este mai mare și o bucata de un metru din peretele vecinului este in curtea mea. Anul acesta la solicitarea unuu vecinu de la etaj l-am lăsat să înceapă lucrări de izolare la fațada și pe partea de perete proprietatea lui din curtea mea,așa am considerat că e normal,rugandu -l sa nu mi deterioreze gardul și cât de poate să protejeze gradina de flori. M_am trezit cu gardul îndepărtat si cu o alee de beton in curtea mea lângă peretele proprietatea vecinului de la parter pe toata lungimea acestuia. Când L am întrebat de ce a turnat alei in curtea mea și a îndepărtat gardul fara să mă intrebe a spus că dorește să aibă acces la tot peretele lui si pe viitor ,desi eu i am dat voie să treacă prin curte să își instaleze schela ,că eu nu am acte și că e domeniu public.( deși nici el nu are nici un act pe curte și nici autorizație pentru lucrări de refacere a fațadei

).Vă rog să -mi spuneți dacă are dreptul sa mute gardul și să facă lucrări in curtea mea fara sa ii dau acordul,să mă sfătuiți cum sa procedez legal.Mă gândisem dacă nu reface gardul să îl refac eu și să sparg betonul turnat de el peste noapte sau sa apelez la poliție.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:00, 13 Martie 2017
Daca nu sunteti proprietar pe teren nu aveti nici un drept sa revendicati ceea ce ati pierdut . Daca veti demola aleea sunteti pasibil de dosar penal.
Sunteti tolerat in curtea aceea, nu e a dv., e a blocului. Nu cunosc daca gardul are autorizatie, eventual il puteti acuza de distrugere, dar cu sanse reale mici, mai bine sa intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal pentru montare schela in curtea vecinului Vali69 Vali69 Buna ziua, Locuiesc in oras, la casa, si in anii 2007-2008 un vecin a construit o casa D+P+E fara autorizatie la distanta de 0.50m de gard. Pentru a se ... (vezi toată discuția)
Terasa vecin / limita proprietate..este legal? CRM2013 CRM2013 Buna ziua . Un vecin a turnat o placa de beton peste o constructie, exact pe limita de proprietate . Doresc sa stiu daca vecinul poate face o terasa la ... (vezi toată discuția)
Pentru a repara peretele casei, trebuie sa asez schela pe gardul comun, dar vecinul refuza loveusa24 loveusa24 Pentru a repara peretele casei, trebuie sa asez schela cu un picior pe terenul meu si un picior pe gardul comun, asta pentru ca nu este spatiu suficient intre ... (vezi toată discuția)