avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe cladire ne/rezidentiala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe cladire ne/rezidentiala

Buna Ziua,
Am urmatoarea situatie: O casa inchiriata unei fundatii non -profit care are ca scop ajutorarea copiilor cu situatie familiala precara, after schol, etc
Fundatia nu realizeaza profit, se autofinanteaza din donatii.

Am citit ca daca in cladire isi are sediul "un agent economic" si /sau desfasoara o activitate economica etc etc. Fundatia desfasoara activitate economica? Este un agent economic?
Alt termen folosit" deducerea cheltuielilor cu utilitatile"... Fundatia nu are venituri de natura economica, asa cum sunt ele explicate in CF,deci ce anume sa deduca ?
Intrebarea este : unde ne aflam? Platim impozit ca si cum am avea chiriasi agenti economici? Cu activitati care au ca scop generarea de profit?
Sau platim ca rezidential?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Impozit clatiri cu destinatie nerezidentiala aionescu2010 aionescu2010 Am urmatoarea speta: am o casa(P+E+M) inchiriata doar parter+etaj catre o fundatie. Deci fundatie non profit. Am studiat ca simplu cetatean codul fiscal ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Noul cod fiscal/impozite si taxe locale mtr090035 mtr090035 Buna ziua, sunt persoana fizica,detin un apartament pe care l-am inchiriat unei firme cu destinatie punct de lucru-salon de ingrijire/cosmetica ... (vezi toată discuția)