avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit diferentele de val a investitiilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

diferentele de val a investitiilor

in ce moment sunt impozabile diferentele de valoare a investitiilor financiare pe termen lung reprezentand actiuni detinute de societati afiliate ?
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 14:21, 19 Octombrie 2009
1.cod fiscal art 67 retinerea impozitului din venituri din investitii.
2.cu ocazia inventarierii anuale sau la 31.12. cu inregistrarea la cursul bnr valabil pentru inchiderea ex. financiar.
Investitiile financiare detinute pe termen lung detinute la societati afiliate (care probabil nu sunt tranzactionate pe o piata reglementata) vor fi impozabile in momentul vanzarii acestora, ca diferenta intre val. obtinuta in urma vanzarii si pretul de achizitie.Cota de impozitare fiind de 16% pentru pers juridice si NU 1% sau 16% in functie de perioada de detinere a acestor actiuni, cum este facuta trimiterea la art. 67 in raspunsul anterior, aceste reglementari sunt valabile pentru persoanele fizice.

mona_genes a scris:

in ce moment sunt impozabile diferentele de valoare a investitiilor financiare pe termen lung reprezentand actiuni detinute de societati afiliate ?
Multumesc mult !







Venituri neimpozabile


Art. 20. - Următoarele venituri sunt neimpozabile la calculul profitului impozabil:
b) diferenţele favorabile de valoare a titlurilor de participare, înregistrate ca urmare a încorporării rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune la persoanele juridice la care se deţin titluri de participare, precum şi diferenţele de valoare a investiţiilor financiare pe termen lung, reprezentând acţiuni deţinute la societăţi afiliate, titluri de participare şi investiţii deţinute ca imobilizări, înregistrate astfel potrivit reglementărilor contabile. Acestea sunt impozabile la data transmiterii cu titlu gratuit, a cesionării, a retragerii, lichidării investiţiilor financiare, precum şi la data retragerii capitalului social la persoana juridică la care se deţin titlurile de participare;


Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri neimpozabile danuuu danuuu Cine imi poate spune care sunt veniturile neimpozabile la PJ. multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)
Impozitare venituri unitati bcr gabi.b gabi.b CUM SE IMPOZITEAZA VENITURILE OBTINUTE DE SOCIETATE DIN UNITATI CUMPARATE DE LA BCR SI RASCUMPARATE LA TERMENE DIFERITE NU TOATE IN ACEEASI ZI? (vezi toată discuția)
Subventiile pentru agricultura terhes sorin terhes sorin Subventiile pentru agricultura spre exemplu subventiile de la APIA, subventiile pentru motorina si orice alt fel de subventie de la stat pentru agricultura se ... (vezi toată discuția)