Bună ziua,
Am gradul 2 de invaliditate și doresc sa mă angajez, de altfel și medicii specialiști susțin sa mă angajez, și nu știu care este varianta pt a mă angaja cu norma de 8 ore având în vedere ca am varianta sa lucrez intr-un birou.
Dacă medicina muncii îmi da aviz favorabil sa lucrez, o pot face renunțând la pensie? Va rog sa mă ajutați cu variantele posibile, poate cunoaște cineva un caz asemănător sau poate din propria experiență. Va mulțumesc!
Puteti renunta la pensie si sa va angajati. Cereti suspendarea pensiei dupa ce va angajati.
Atentie insa, ar fi bine sa va angajati cu data de 01 a lunii pt ca altfel pensia trebuie restituita intreaga pe luna in care figurati ca si angajata.
Sa merg la Casa de Pensii cu contractul de munca este suficient sau care sunt pașii?
Și angajatorul mă poate angaja atâta timp cât scrie pe decizie grad 2 invaliditate? La Casa de Pensii mi s-a spus ca nu am drept de munca, nu ca am drept de munca daca renunț la pensie. Mi s-a spus sa merg la comisie pt a fi trecuta la gradul 3 cu jumătate de norma, dar dacă angajatorul este de acord sa lucrez 8 ore cum as putea sa fac în așa fel sa nu încurc angajatorul în vreun fel?