avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe durata platii stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe durata platii stimulentului de insertie

Buna ziua,
Beneficiez de stimulent de insertie si locul meu de munca urmeaza sa fie desfiintat.
Unitatea unde lucrez isi inchide sucursala din oras.
OUG 111/2010 modificata in 2016 la art 7 spune ca acordarea stimulentului de insertie s-a prelungit pana la 3 ani (4 in cazul copilului cu handicap).
Stimulentul de insertie a fost solicitat de mine din momentul nasterii copilului (februarie 2015)
La art 25 este mentionat faptul ca angajatorului ii este interzis concedierea angajatului care se afla in plata stimulentului de insertie.
Pot fi concediat avand in vedere inchiderea sucursalei/desfiintarea punctului de lucru din judet?
Daca mi se ofera relocare la 100 km distanta si refuz pot sa fiu concediat?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 15 Martie 2017
Chiar daca sunteti in plata stimulentului de insertie puteti fi concediata pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Nu este vorba de reorganizare judiciara sau faliment.
Am primit o decizie ca se desfiinteaza sucursala bancii din oras.
Banca ramane in alte orase din tara.
Multumesc frumos
Chiar daca veti fi concediat, dvs avand dreptul sa contestati in instanta decizia de concediere.
Daca imi ofera un alt loc de munca la alta sucursala (exemplu la 500 km de orasul unde e familia) si refuz pot sa ii mai dau in judecata.
In lege scrie ca trebuie sa imi ofere un alt loc de munca in conditii similare dar nu spune nimic de locatie.
Multumesc!
Nu scrie in lege ca trebuie sa va ofere un alt loc de munca in conditii similare.

Art. 65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Alte discuții în legătură

Revenire din cic desfiintare post lopy01 lopy01 Buna ziua, Chiar daca este un subiect abordat des de catre mamic as dori o indrumare legata de urmatoarea situatie: - peste vateva luni vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil monica100 monica100 La revenirea la serviciu din concediul de crestere copil, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, cat timp mai e obligat angajatorul, conform legii, ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc alexandra.baciu alexandra.baciu In speta o contabila si-a luat concediu prenatal 1 an, inainte de terminarea concediului prenatal a depus cerere de reincadrare in functie. Dupa depunerea ... (vezi toată discuția)