avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație. Sunt angajata la o instituție, iar in paralel dețin o întreprindere familială (eu sunt titularul) și mai dețin și cota parte dintr-um SC. In curând intru in concediu de creștere copil. Am înțeles ca nu trebuie sa mai realizez venituri pe perioada CCC. Ce se va întâmpla cu IF-ul pe perioada CCC? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 15 Martie 2017
IF ii suspendati activitatea pe durata CCC.
Nu îl pot trece pe soț reprezentant, iar eu sa rămân membru?
Puteti face asa ceva, insa trebuie sa stiti ca pe durata CCC puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit de maxim 3699 lei/an calendaristic .

Asadar, chiar daca ramaneti membru in I.F., veniturile dvs trebuie sa fie de maxim 3699 lei/an calendaristic, fara a vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat in concediu crestere copil Andrap85 Andrap85 Buna ziua, Daca intru in concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani pot desfasura in paralel si o activitate prin contract de mandat ( mai exact ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Roxana Elena Dumitriu Roxana Elena Dumitriu Buna ziua, In curand voi intra in concediu pt cresterea copilului. In acest moment sunt angajata cu norma intreaga si detin si un PFA. Intrebarea este: ... (vezi toată discuția)
Indemnizație popadana52a@yahoo.com popadana52a@yahoo.com În cazul în care părintele care rămâne în concediu de maternitate are 2 locuri de muncă legal (al doilea colaborare -parttaim) mai poate lucra la al ... (vezi toată discuția)