Buna ziua, vreau sa va intreb daca trebuie obtinuta autorizatie de protectie la incendiu pentru un apartament in bloc de locuinte de 90 mp, inscris in cartea funciara ca spatiu comercial in urma unei autorizatii de construire prin care am adugat intrare din exterior.Multumesc
HOTARARE Nr. 571 pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu:
Anexa I: Categoriile de constructii si amenajari care se supun
avizarii si autorizarii privind securitatea la incendiu:
II. Cladiri sau spatii amenajate in cladiri, avand destinatia de:
a) comert, cu aria desfasurata mai mare sau egala cu 600 mp, sau daca spatiul este amenajat in cladiri de locuit colective, cu aria desfasurata mai mare sau egala cu 200 mp;
Deci, in cazul dumneavoastra nu trebuie Autorizatie de securitate la incendiu !
Am inteles ca prin suprafata desfasurata se intelege suma ariilor tuturor nivelelor cladirii in care se afla spatiul nostru. Sunteti sigur ca nu este necesara aceasta autorizatie?
Raspunsurile primite pana in prezent va sugereaza ce aveti de facut. Daca nu este raspunsul dorit de dvs., aveti posibilitatea de a alege orice cale de urmat.
Nu ati primit raspunsuri contradictorii, doar posibilitati de interpretare, fara ca utilizatorul care comenteaza sa vada documentele pe care le detineti, fara ca dvs. sa furnizati mai multe date (expl. - este esential in raspuns daca inspectorul ISU a fost la fata locului cand a dat avizul). Recomandarea mea de a depune cererea de autorizare este data tocmai pentru a va feri de eventuale probleme, ulterior. Motivele invocate de mine in primul mesaj nu le-ati luat in considerare, desi niciun inspector ISU nu va da o autorizatie fara sa tina cont de acestea.
Daca locatia nu are autorizatie ISU (putin probabil sa aiba in conditiile in care este bloc de locuinte), autorizarea spatiului dvs. este obligatorie si numai dupa verificarea in teren de catre inspectorul ISU, pentru un simplu motiv - in spatiul dvs. daca se produce un incendiu de proportii, se vor afla persoane care trebuie evacuate de urgenta, pe cel mai scurt drum (nu spuneti pe usa direct din strada, construita de dvs., deoarece aceasta se poate bloca la incendiu). Care este sursa de apa pentru stins/ limitare incendiu pe care dvs. o detineti/ intretineti/ verificati/ aveti acces liber in orice moment la aceasta si nu ma refer aici la reteaua de apa rece din locatie. Din lipsa unei surse externe locatiei pentru stins incendiu, acesta se poate extinde la tot blocul si periclita viata locatarilor nu numai a cetatenilor aflati in spatiul pe care il detineti dvs.
Este posibil sa nu fie nevoie de autorizatie ISU daca doar se citeste art. pe care l-ati mentionat, fara a se vedea la fata locului situatia exacta din teren.
Aviz isu
cristian A.
Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)