Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: fabrica cu domeniu de activitate productie, doreste sa isi deschida un punct de lucru intr-o hala in care isi desfasoara activitatea si alte firme. Intrebarea mea este : daca inchiriem sub 600 mp punctul de lucru (productie) necesita autorizare din punct de vedere PSI? Cladirea este construita inainte de 1980.
Avizul/ autorizatia ISU se emite pentru intreaga locatie avandu-se in vedere caile de acces/ evacuare, instalatiile de stins incendiu, instalatiile de iluminat de siguranta, etc. toate comune locatiei, Se reinoieste ori de cate ori apar firme noi care inchiriaza spatii, cu motivarea ca pot aparea riscuri noi pentru securitatea la incendiu.
Va multumesc pentru raspuns, eu am citit prevederile HG nr. 571/2016 - aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu si de aici am aceasta incertitudine, deaorece la punctul II. Clădiri sau spaţii amenajate în clădiri, având destinaţia de:
k) producţie sau depozitare, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 600 mp, sau dacă spaţiul este amenajat în clădiri de locuit colective, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 200 mp. Speram sa ma incadrez la acesta prevedere,
Aviz isu
cristian A.
Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)