avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie recalculare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie recalculare

Buna ziua! Am iesit la pensie in 2012 cu 24 de ani si 8 luni de grupa 1 (speciala ,conditii deosebite) din minerit . Potrivit legii 155/2016 pot beneficia de recalcularea pensiei.As dorii sa stiu daca se va lua in calcul la aceasta recalculare coeficientul de corectie (1,17)acordat pe 2012 sau doar punctajul initial ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionelnelus , utilizator 20:05, 15 Martie 2017
Doar la punctajul initial.
-Ati depus cerere de recalculare in baza legii 155/2016 ?
- Ce stagiu complet aveti pe decizia din 2012 ?
Da...Am depus cererea de recalculare în luna iulie 2016 iar stagiul complet de cotizare a fost de 38 de ani și câteva luni !
38 de ani si cateva luni este stagiul total de cotizare.
Pe mine ma intereseaza stagiul complet.
Acesta ar trebui sa fie de 30 de ani in decizia din 2012.
Cred că da. ..Am avut un punctaj total de 84,8464 iar punctele obținute au fost de 2,8282! Va mulțumesc!
Se confirma.
Stagiul complet a fost de 30 de ani.
Punctajul mediu anual de 2,82821 va deveni 4,24232

Alte discuții în legătură

Pensionar 2012 Justitiarul711 Justitiarul711 Daca am iesit la pensie in luna septembrie 2012, ca urmare a desfasurarii activitatii in sectorul minier, Cat.1 subteran, beneficiez de creșterea pensiei ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj mediu anual pensie eugenoros eugenoros Gen:Feminin Data nasterii: 12.05.1957 Stagiul de cotizare: 41 ani 2 luni 8 zile Alte date: pensie invaliditate din decembrie 2012. Intrebare: La ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie gr1 recalculat josefvernes josefvernes M-ar interesa cu cât se împarte suma punctelor obţinute la ieşirea la pensie, pentru perioadele lucrate ca pensionar,respectiv la adaugarea punctelor ... (vezi toată discuția)