avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... anulare apel netimbrat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

anulare apel netimbrat

Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am fost instiintat sa achit taxa timbru, am facut cerere reexaminare aratand ca astfel de actiuni sunt scutite de plata taxei de timbru.Nu mi s-a luat in considerare, instanta sustinand ca doar creditorul beneficiaza de scutire timbraj.Am refuzat sa platesc taxa abuziva. In consecinta instanta mi-a anulat apelul ca netimbrat.Definitiva, hotararea nr X. Ce ar trebui sa fac ca totusi sa se judece apelul. ?
Cerere de reexaminare incheiere anulare? merge si pt. apel sau numai la fond?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 18:35, 16 Martie 2017
La fond, reclamantul nu a achitat taxa de timbru nu pentru ca actiunea este scutita, ci pentru ca dumnealui probabil i s-a admis o cerere de ajutor public. In aceste conditii, dumneavoastra trebuia sa respectati cele puse in vedere de catre instanta si sa timbrati. Daca aveti venituri mici, puteati face de asemenea cerere de acordare a ajutorului public
Daca apelul a fost anulat in procedura de regularizare, atunci aveti sanse sa scapati de anulare , avand in vedere prevederile art 470 alin 3 Cod proc civila, insa asta nu va scuteste de achitarea taxei judiciare
ConsuelaScarlat a scris:

La fond, reclamantul nu a achitat taxa de timbru nu pentru ca actiunea este scutita, ci pentru ca dumnealui probabil i s-a admis o cerere de ajutor public.


Reclamantul nu a achitat taxa de timbru fiindca actiunea e scutita de aceasta plata cf art 29 din oug 80/2013.
De asemenea cf art 28 oug 80/2013
"Daca legea nu prevede altfel, este scutita de la plata taxei judiciare de timbru orice cerere pentru exercitarea unei cai de atac, ordinare si extraordinare, impotriva hotararii judecatoresti prin care a fost solutionata o actiune sau cerere scutita, potrivit legii, de taxa judiciara de timbru."
Intrebarea mea era, care e calea de atac impotriva hotararii de anulare a apelului? Recurs sau cerere reexaminare impotriva incheierii de anulare?
Multumesc anticipat!
Formulati cerere de reexamniare conf.art.200(5)NCPC.
ART. 200 (5)se refera la incheiere de sedinta nu la hotarare de anulare apel.E acelasi lucru incheiere cu hotarare.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp trebuie s-o plătesc? ce se întâmplă dacă depășesc termenul? nicoara_a nicoara_a Buna ziua, Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Va rog dati-mi ajutor, am termen pe 23.07.2014 vrica vrica Un partener a solicitat unui BEJ executarea silita a unui BO prin executor in corespondenta purtata el recunoaste ca i-am achitat o parte de creanta Eu am ... (vezi toată discuția)