avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen plati de efectuat conform unei hotarari ...
Discuție deschisă în Executare silită

termen plati de efectuat conform unei hotarari judecatoresti definitiva

Buna ziua !
In urma unui proces in dreptul muncii ,am castigat prin hotarare definitiva,reincadrarea in munca,plata salariilor aferente ,plata cheltuielilor de judecata si despagubiri morale pe care angajatorul trebuie sa le plateasca. Cu reincadrarea am rezolvat printr-o demisie trimisa angajatorului, primind si decizia de incetare a CIM imediat . Odata cu demisia am trimis prin posta si o cerere/notificare de punere in aplicare a hotararii judecatoresti privind achitarea tuturor platilor castigate prin hotarare definitiva. Conform legii stiu ca aceste plati ar trebui facute in termen de 15 zile de catre angajator . Intrebarea mea este : cele 15 zile sunt zile lucratoare fara sambete si duminici sau 15 zile care decurg de la data primirii acelei notificari ? Va multumesc anticipat pentru raspuns..
Cel mai recent răspuns: rodica2001 , utilizator 11:44, 19 Martie 2017
Buna ziua,

In lipsa unei mentiuni cum ca ar fi zile lucratoare, se aplica art. 269 Cod procedura penala, adica nu se socoteste ziua primirii notificarii ci termenul este de 15 zile calendaristice incepand cu ziua urmatoare primirii notificarii.

Aveti mai jos articolele relevante pt situatia dvs.


Art. 287 cod penal
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
(...)
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
(...)
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Art. 269 Cod procedura penala
Calculul termenelor procedurale
(1) La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul prevăzut în actul care a provocat curgerea termenului, în afară de cazul când legea dispune altfel.
(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
(3) Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună care nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.
(4) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.

Mii de multumiri pt raspuns ! Termenul de 15 zile a expirat fara a primi vreun ban sau vreo motivare din partea angajatorului. Ar mai fi necesar sa trimit o alta notificare acestuia sa-l informez ca a expirat termenul de plata si voi cere executare silita ,dand-ul si in penal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza ? ContSters382135 ContSters382135 Instanta spune : \" cu apel in 10 zile de la comunicare \" . Cum se calculeaza ? CALEDARISTIC sau LUCRATOARE ? (vezi toată discuția)
Conditii reabilitare judecatoreasca- condamnat la o ped. de 12 ani si 6 luni inchisoare grigorerobertdaniel grigorerobertdaniel buna ziua ! amavut o condamnare de 12.6 ani din care am fost eliberat in 17 august 2007 , cand pot si cum face reabilitarea la cerere?...si care sunt ... (vezi toată discuția)
Termenul cailor de atac. Just-drept Just-drept Potrivit disp. art. 410 (1) C.p.p., Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi ... (vezi toată discuția)