avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
dupa moartea mamei mele,la succesiune, fiind singurul copil, am acceptat ( datorita unui santaj din partea tatalui meu) sa renunt la partea mea de mostenire-un apartament- in favoarea tatalui meu. Mai tarziu el a vandut apartamentul fara sa mi dea absolut niciun ban iar acum nu mai are o locuinta ci a schimbat mai multe locuinte cu chirie. La ultima familie la care locuieste le a oferit sume mari de bani doar pentru ca i face placere. Mi e teama ca va ramane fara niciun ban din vanzarea apartamentului si va fi aruncat pe strazi. As avea doua intrebari...pot sa mai intru in posesia banilor care mi s-ar fi cuvenit ca parte de mostenire...si pot sa fac ceva ca macar sa i blochez accesul la o anumita suma de bani de care sa poata dispune in cazul in care ar ramane pe drumuri?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:10, 16 Martie 2017
Nu.
Odata data declaratia de renuntare la succesiune nu mai puteti pretinde nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si partaj succesoral cristina.00 cristina.00 este legal(posibil) ca eu sa ii dau jumatate din contravaloarea apartamentului surorii mele atata timp cat mama noastra este in viata? se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire adriri adriri Buna ziua, as dori sa sa stiu daca o persoana semneaza la notar un act prin care renunta la mostenire (mama e decedata, doar tatal persoanei mai este in ... (vezi toată discuția)
Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)