Buna ziua.
Sunt la inceput de activitate- si am angajati cu domiciliul in 3 judete- contractele de munca s-au incheiat deja-( locul muncii -in ue-franta- asa si specifica contractul de munca cu fiecare)- acum eu vreau sa stiu daca ce acte sa le solicit salariatilor -pentru ca declaratiile la sanatate sa le depun unde are sediul firma-pentru ca vad ca la art 215 din lege se spune ca salaratii isi put alege in mod liber casele de sanatate- si de asemenea in decl 2c la sanatate apare acelasi lucru.
Multumesc
cel mai corect lucru pe care il puteti face este sa-i convingeti pe angajati sa se inscrie la un medic de familie din judetul in care firma are sediul.
Eu folosesc un model de declaratie pe propria raspundere pe care o completeaza fiecare angajat in care este mentionat:
- medicul de familie este _______________________, are contract de furnizare servicii medicale incheiat cu casa de asigurari de sanatate __________.
In baza acestor declaratii veti raporta listele cu asigurati si coasigurati, pe fiecare casa de asigurari de sanatate.
Da. Angajatii sa va trimita un mail (presupun ca deja nu mai sunt in tara) i ncare va comunica in ce judet au medicul de familie. Si in baza acestuia ii treceti in declaratia 2c. (sau 3c).
Succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratii sanatate
Vioreld
buna ziua. vreau sa fac declaratia la sanatate (online) pt o firma cu toti salariatii in somaj tehnic, dar imi da urmatorul mesaj: [i]Stare Anexa 3C: A fost ... (vezi toată discuția)
Declaratie sanatate
Vioreld
buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o problema.
lla declaratia de sanatate de luna trecuta la rubrica TOTAL SUMA DE RECUPERAT DE LA FNUASS am 200 lei. pentru ... (vezi toată discuția)