avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inceput concediu acomodare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inceput concediu acomodare

Anul de concediu de acomodare trebuie sa inceapa cu data sentintei judecatoresti de dare in plasament sau persoana in cazul poate sa-l inceapa dupa 2 luni de la sentinta? In ultimul caz (adica IL incepand dupa 2 luni), Se socoteste un an de la momentum intrarii in concediu sau un an de la sentinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 17 Martie 2017
Concediul de acomodare începe în perioada de încredințare a copilului în vederea adopției (deci trebuie solicitat după punerea în executare a hotărârii de încredințare a copilului în vederea adopției şi până la rămânerea definitivă a sentinţei de încuviinţare a adopţiei) şi
continuă până la împlinirea termenului maxim legal (1 an) ori până la împlinirea termenului pentru care a fost acordat (în cazul în care adoptatorul a solicitat un concediu mai mic de 365 de zile).

Concediul de acomodare poate fi solicitat până la data rămânerii definitive a sentinţei de încuviinţare a adopţiei (conform art.50 coroborat cu art.47 alin.(4) din Legea nr.273/2004).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare copil Panici Doinita Panici Doinita Cererea de concediu poate sa fie depusa in perioada in care copilul a fost incredintat spre adoptie printr-o hotarare judecatoreasca?, adica intr- o perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul de acomodare (pentru persoanele care adopta) ClaudiaPas ClaudiaPas Buna ziua. Asteptam cu sufletul la gura sa ni se incredinteze puisorul nostru in vederea adoptiei. Am citit despre acest concediu de acomodare de 3 luni si ... (vezi toată discuția)
Buna! poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ... Wfl9 Wfl9 Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata ... (vezi toată discuția)