avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... proces castigat-credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

proces castigat-credit ipotecar

Buna ziua,
Am avut un proces cu banca, am castigat in instanta in ceea ce priveste modul abuziv de calcul al dobanzii, banca mi-a calculat retroactiv dobanda, si mi-a virat in contul de credit suma de bani achitati in plus. In acesti ani, fiind in urma cu plata ratei, am fost raportata la biroul de credite, banca m-a scos anul acesta, cand au facut calculul si mi-au dat banii inapoi.
1. Pot cere dobanda la acesti bani, pe care mi i-au dat inapoi? Sunt bani de care eu nu am beneficiat 8 ani de zile.
2. Am ridicat banii, iar banca mi-a oprit comision de ridicare 1%. Este legal cum au procedat?
3. Trebuie sa accept dobanda bancii de calcul retroactiv? Adica au facut calculele si atat, dar eu in acesti ani am fost la ei sa beneficiez de ofertele pe care le aveau pe piata, dobanda mai mica fata de ceea ce mi-au calculat ei acum, dar nu s-a putut deoarece eram in biroul de credite.
4. Nu am primit istoricul cum au calculat din urma si au ajuns la aceasta suma de bani pe care mi i-au dat inapoi. Vreau sa vad daca au calculat bine.Ce pot face?
5. Avand in vedere ca m-au scos din biroul de credite anul acesta, inseamna ca, pana se va sterge istoricul meu-5 ani, eu trebuie sa fiu tot la aceasta banca, adica nu pot merge la alta banca sa refinantez sau sa schimb in lei creditul Alte banci au oferte bune de refinantare Ce pot face?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Proces castigat cu banca liveomars liveomars Buna ziua, Am avut un proces cu banca, pe care l-am castigat, cei de la banca ne-au sunat sa ne spuna ca ne vor recalcula dobanda retroactiv si vor face ... (vezi toată discuția)
Dosar de refinantare, dar nu am ridicat suma alexandru andra alexandru andra Am un coleg care se confrunta cu aceasta problema: Am depus documente pentru a sti daca ma incadrez pentru o refinantare la o banca unde as mai avea de ... (vezi toată discuția)
Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)