avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... clarificare hotarare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

clarificare hotarare

Buna ziua.Fiica mea a solicitat in instanta majorarea pensiei alimentare. Instanta, prin hotarare definitiva si irevocabila a decis ca pensia sa fie marita, citez„1/4 din venitul minim brut pe economie„. Este bine? Din venitul minim brut pe economie? Noi stim ca din venitul net. In acest caz cat trebuie sa plateasca fostul sot?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:20, 17 Martie 2017
Bine, nebine, asa a hotarat instanta. Dvs va convine, iar daca tatalui nu, nu are decat sa atace hotararea. Daca a trecut termenul de atac si hot a ramas definitiva, trebuie sa ii plateasca asa cum s-a hot, 1/4 din salariul minim brut, adica 362.5 lei.

Daca nu are salariu si se raporteaza la salariul minim pe ec, de cele mai multe ori s-a stabilit raportat la brut.
Daca munceste, se raporteaza la net, atat cat are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare in procentaj de 25% elenna9 elenna9 As dori sa stiu cum se procedeaza cu pensia alimentara in procentaj de 25% din venitul lunar al unei persoane atata timp cat el nu munceste? In periada in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ptr navigatori Rby1970 Rby1970 Intrebarea mea se refera la claculul platii pensiei alimentare, ptr un navigator, daca se ia in calcul si diurna din contracte. Pensia se refera la 2 copii, 15 ... (vezi toată discuția)