Intrebi personalul medical ce metodă de sterilizare practică, totul depinde de constientizarea pericolului de transmitere a unor boli. Dar freza este folosita in functie de necesități toată ziua. Eu o trag după urma unor lucrari dentare din inconștiența si foamea de bani a unui stomatolog, am contactat o boală virală.
Incercati sa mergeti la un stomatolog recomandat.
Daca va recomanda un stomatolog la care a fost cineva si nu a avut probleme sansele sunt minime sa patiti ceva.Poate fi insa mai scump...
Fiecare cabinet stomatologic trebuie sa aiba in dotare cuptor electric/ baie de apa, etc. pentru sterilizare instrumentar.
Pentru respectarea normelor sanitare in vigoare, instrumentarul sterilizat care se utilizeaza este adus sigilat in fata pacientului si se deschide cutia metalica in fata acestuia.
Cabinetul stomatologic la care merg pentru prima oara acum, ce-i drept, este acreditat ISO 9001, bineinteles ca toate comentariile pacientilor de pe site-ul lor le sunt favorabile dar nu exista nici un cuvant din partea personalului medical despre sterilizare, dezinfectare si siguranta pacientului.
Din punctul meu de vedere, cabinetul trebuie acreditat si pe linia managementului securitatii si sanatatii ocupationale/ totale (ISO 18001), in cadrul caruia, printre alte aspecte, acreditarea se refera si la instrumentar.