O sa postez direct inaintarea facuta la judecatorie pentru ca acolo povestesc pe larg ce s-a intamplat:
Plangere,
Impotriva procesului verbal seria CC nr 2911582, incheiat in data de 22/07/2009 la orele 07.55, de agentul constatator COSTACHE AURELIAN, fapta descrisa de acesta fiind:
” 12/05/2009 ora 8.30 Bdul Mircea Voda intersectia cu Logofat Udriste a condus auto B-89-BVY, nu a pastrat distanta corespunzatoare fata de auto B-10-XXX, avariindu-l. Nu s-a prezentat la politie in termenul legal de 24 ore” avand incadrare juridica art 51 si 79 (1) lit b din OUG 195/ 2002, sanctionat de art 100 al 2 si al 3 lit g si art 108 al 1, lit b, pct 4. din OUG 195/2002 cu amenda in valoare de 480 lei si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole pe drumurile publice timp de 30 de zile, eliberand dovada seria CD nr 0218988 , valabila pana la data de 06/08/2009
Consider sanctiunea aplicata ca fiind neintemeiata, din motivele expuse mai jos:
Nu am fost implicata in niciun accident cu auto B-10-XXX. In data de 12/05/2009 am avut o altercatie in trafic cu conducatorul auto B-10-XXX, dl. Radu Leonard. Acesta nu mi-a acordat prioritate la trecere obligandu-ma sa trec pe banda doi de circulatie. In momentul in care l-am claxonat acesta a oprit masina, a coborat, mi-a adresat cuvinte injurioase si m-a scuipat. Dupa ce semaforul a trecut pe culoarea verde, dl Radu Leonard a revenit in masina sa si a parasit locul incidentului. Mentionez ca dl. Radu Leonard se mai afla in masina cu o persoana care nu a coborat din autoturism.
Ulterior am fost chemata la Sectia de politie - Accidente Usoare sector 3 unde mi s-a adus la cunostinta ca. dl. Radu Leonard a reclamat un accident usor, cu urme abia vizibile (asa cum s-a exprimat agentul constatator, soferul autoturimului B-10-XXX aducand ca martor o persoana din autoturism.
Agentul de politie a verificat masina mea si a constatat pe bara din fata existenta unei zgarieturi de cca 10 cm, fara urme de vopsea de alta culoare. Agentul a fotografiat zgarietura cu un aparat foto digital si cu telefonul mobil si a masurat-o cu o rigla de birou. In declaratia data agentului am solicitat expertiza prin compararea celor doua masini si reconstituirea presupusului accident. Aceasta proba nu a putut fi facuta deoarece dl. Radu Leonard a refuzat sa se deplaseze, pentru compararea celor doua masini, nici in momentul in care ma aflam la sectia de politie si nici la o data si o ora ulterioara, propuse de mine. Dl. Radu Leonard i-a explicat, telefonic, agentului constatator, in prezenta mea, ca nu intelege de ce trebuie “ sa traga atat pentru a i se face dreptate”.
Am fost chemata a doua oara la sectia de politie unde mi s-a adus la cunostinta ca dl. Radu Leonard s-a prezentat la o data aleasa de domnia sa pentru efectuarea de masuratori si poze autoturismului B-10-XXX. In urma acestora s-a constatat ca masina dlui. Radu Leonard nu prezenta urme de vopsea de alta culoare, ci doar o zgarietura pe bara din spate. Agentul de politie a considerat suficiente aceste probe si a luat masura sanctionarii mele contraventionale si suspendarii permisului meu de conducere.
In concluzie si avand in vedere urmatoarele:
• modalitatea prin care s-a constatat implicarea mea in acest accident si instrumentele neadecvate cu care s-au facut masuratorile;
• masinile nu au aceeasi marca si au dimensiuni diferite, deci masuratorile efectuate de agentul de politie nu pot fi exacte;
• mi-a fost, practic, refuzata expertiza prin compararea fizica a celor doua masini si reconstituirea presupusului accident;
• declaratia martorului prezentat de catre di. Radu Leonard nu poate fi credibila atata timp cat martorul nu a coborat din masina si deci nu putea auzi discutia dintre mine si soferul autoturismului B-10-XXX.
• am decis contestarea procesului-verbal, prin mentiunea “Nu sunt de acord”;
• consider ca politia rutiera a comis un abuz, prin amendarea mea si suspendarea permisului meu de conducere, pe baza unor probe tehnice si testimoniale inexacte si superficiale;
Va solicit, prin prezenta plangere, anularea procesului verbal seria CC, nr 2911582, anularea masurii de retinere a permisului de conducere si restituirea amenzii de 240 lei.
Intrebarile mele sunt: 1) aveau dreptul sa-mi suspende permisul daca eu nu aveam cunostinta de producere unui accident?
2) In fata instantei ma pot folosi de art. 109 al 2 OUG 195/2002 si art. 181 al. 1 regulament de aplicare OUG 195/2002?
3) Daca da. Atunci politistul a intocmit PV formularul 1A in loc de 1D conf art 181. Asta atrage nulitatea PV?
4) Pot folosi prevederea art 6 CEDO?