Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
"Dumnezeu poate face orice, cu exceptia unei pietre pe care sa nu o poata ridica sau a unui zid pe care nu-L poate sari"
" Daca indragostitul este satisfacut doar cu dragostea, atunci cel iubit se va apropia" ( Al Hussayn)
"refuz sa-mi petrec timpul cu oameni care nu-mi spun nimic. si-asa ca, dintr-o zi, pierd mai mult de jumate cu dormit/mancat/spalat/drumuri/etc si doar cu jumatate fac ce vreau eu. si nici in aia nu fac chiar ce vreau, ca mai fac si lucruri impuse.. Iar daca extind calculul la o viata de 80 de ani, se pare ca traiesc doar 40.. asa ca, de ce ne-am pierde timpul cu oameni si melci care nu ne spun decat nimic(uri)? :
(fara aluzie la titlul filmului, pe care, de altfel, inca nici nu l-am vazut)" Vlad Logigan (actor)
"Constiinta este aptitudinea de a alege intre mai multe posibilitati" - D. Teodosiu
"Orice constiinta e doar o incadrare a esentei vietii in legile ratiunii" - L. N. Tolstoi
"Cinstea este o vorba fara rost, in lasitate daca-i toropita" - N. Labis
"Poetii vad ceeace nici soarele nu vede" - proverb bengalez