Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune “te iubesc” si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gsndul ca deja stii.
(Autor: Gabriel Jose Garcia Marquez)
Prietenia = O nava destul de mare pentru a duce doi insi pe vreme frumoasa, dar numai unul cand vremea e rea.
( Ambrose Bierce)
“Înfrânt nu eşti atunci când sângeri
ªi nici când ochii-n lacrimi ţi-s,
Cele mai crâncene înfrângeri
Sunt renunţările la vis.”
Radu Gyr – ''Îndemn la luptă''
“Exteriorul meu este dur ca o scoică, dar sub coaja acestei durităţi,
inima mea păstrează pentru tine o singură perlă ca o lacrimă.”
Rabindranath Tagore
„Fiecare dintre noi este un înger cu o singură aripă. ªi nu putem zbura decât îmbrăţişându-ne unul pe celălalt.”
“Cu ajutorul mijloacelor necinstite, omul depăşeşte, obţine ceea ce i se pare lui de dorit, dar piere sufleteşte.”
Rabindranath Tagore
:rolleyes:Adevar sau influentarea gandurilor ?! :P
Pe o placă de ceramică, veche de acum 800 de ani din Toledo scrie - "Societatea este aşa:
-Săracul munceşte.
-Bogatul îl exploatează.
-Contribuabilul plăteşte pentru toţi trei.
-Leneşul se odihneşte pentru toţi patru.
-Beţivul bea pentru toţi cinci.
-Bancherul îi jumuleşte pe toţi şase.
-Avocatul minte cat toţi şapte.
-Medicul îi omoară pe toţi opt.
-Groparul îi îngroapă pe toţi nouă.
-Politicianul trăieşte pe spinarea tuturor celor zece.
Am fost :-/ sa :sorry: Am fost mirat sa citesc.
M-am :innocent: inainte sa :P M-am gandit inainte sa o spun.
Daca nu :P as fi #-o Daca nu spuneam nimic, as fi regretat.
Si totusi cat :rolleyes: graieste. Si totusi cat adevar graieste.
“A iubi înseamnă să iubeşti ce e de neiubit.
A ierta înseamnă să ierţi ce e de neiertat.
A crede înseamnă să crezi ce e de necrezut.
A spera înseamnă să speri când totul pare fără speranţă.”
Gilbert K. Chesterton