Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
''Limba este o icoana a ideilor si sentimentelor unui om sau a unui norod'' - I. Heliade Radulescu
''Prin limbaj se intelege orice mijloc de comunicare a gandirii'' - Spiru Haret
''Forta unei limbi nu sta in respingerea elementului strain, ci in asimilarea lui'' - J. W. Goethe
''Limbile sunt creatii spontane; ele sunt opera popoarelor'' - Anatole France
''Cuvantul este oglinda cea mai adevarata a sufletului'' - Erasmus
''Cuvantul este inceputul faptei si se verifica prin fapta'' - George Calinescu
''Graiul este cu atat mai frumos cu cat in el se imbina mai potrivit cuvintele'' - Alighieri Dante
''Limba este intaiul mare poem al unui popor'' - Lucian Blaga
Pe dificila cale a cunoaşterii de sine, am înţeles că atunci când câştigi de fapt pierzi şi când pierzi de fapt câştigi. Am înţeles că a fi fericit prin ceea ce-ţi furnizează formele fizice, mentale şi emoţionale, nu înseamnă decât pregătirea pentru marea nefericire care va să vină când le vei pierde, fiindcă niciun lucru nu-ţi aparţine... Totul se transcrie unei experienţe şi unei lecţii în care tu ca fiinţă fizică şi mentală trebuie să fii sfâşiat. Iar după ce este consumat totul rămâne nimicul în care a ajuns totul..
''Poporul roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul lui pe pamant.
Iisus Hristos este eternitatea care punctează istoria.
Dacă e o "restructurare" a omului, aceasta s-a întâmplat o singură dată în timp, la apariţia lui Hristos.
Când văd un om inteligent, mă simt de parcă aş face o baie!
Medicina este arta vindecării, care teoretic nu are nicio limită.
A şti la scară umană poate fi folositor, dar în nici un caz mântuitor.
Comunismul este cea mai mare aflare-in-treaba din istoria omenirii.
Egalitatea este cel mai mare dusman al libertatii.
La întrebările fundamentale "de ce?" şi "în ce scop?" aporetica rurală românească răspunde: "d-aia".
Social democratia este laptele batut al comunismului
Iisus Hristos este eternitatea care punctează istoria.
Mi-am dorit de multe ori să fac o teză de doctorat cu tema: aflarea în treabă ca metodă de lucru la români.
Credinţa e incidenţa divină care poate revela adevărul.
Gândirea spulberă farmecul poetic şi răceşte simţirea''.
"Cat de multe lucruri sunt considerate imposibile inainte de a fi realizate." (Pliniu)
"Nu putem merge departe in prietenie daca nu suntem dispusi sa ne iertam unii altora micile defecte." (Anonim)
"Omul trebuie sa se afle acolo, unde poate fi de folos." (Euripides)
"Felul cum dai pretuieste mai mult decat ceea ce dai." (Corneille "Le Monteur")
Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindeşte sufletul. (Brâncuş) O sculptură desăvârşită trebuie să aibă darul de a îl vindeca pe cel care o priveşte. (Brâncuş) Mă îndoiesc, deci cuget. Cuget, aşadar exist. (Descartes)