avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prima de mobilitate someri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prima de mobilitate someri

Buna ziua!As dori sa ma lamuriti in ce conditii se acorda prima de mobilitate pt someri.Eu sunt somera si locuiesc in Pitesti si am gasit de munca in Arad.Pot beneficia de aceasta prima de mobilitate?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 20 Martie 2017
Legea 76/2002
art. 75
(1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

(2) Prima de instalare prevăzută la alin. (1) se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
a) 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa;
b) 15.500 lei pentru persoanele prevăzute la lit. a), care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa, în situaţia în care sunt însoţite de membrii familiei în sensul Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, iar în cazul familiei monoparentale, în situaţia în care sunt însoţite de copilul sau copiii aflaţi în întreţinere.

(3) În cazul în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare prevăzute la alin. (1), unul va primi suma prevăzută la alin. (2) lit. a), iar celălalt va primi o primă de instalare în cuantum de 3.500 lei.

(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), în situaţia în care angajatorul sau autorităţile publice locale sau centrale asigură locuinţă de serviciu ori suportarea cheltuielilor aferente din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de instalare se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
a) 3.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (2) lit. a);
b) 6.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b);
c) 3.500 lei pentru fiecare soţ aflat în situaţia prevăzută la alin. (3).

(5) Prima de instalare stabilită în cuantumurile prevăzute la alin. (2) şi (3) se acordă în două tranşe, astfel:
a) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data instalării;
b) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

(6) Prima de instalare stabilită în cuantumul prevăzut la alin. (4) se acordă într-o singură tranşă, la data instalării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege cu privire la persoanele care se intorc din afara Stefan viorel Stefan viorel buna stie cineva ce documentatie trebuie pt. legea aceia care intra in vigoare in decembrie cu privire la persoanele care se intorc din afara(nu stiu ce lege ... (vezi toată discuția)
Beneficii la revenirea si reangajarea in tara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Exista vreun act normativ in vigoare in baza caruia pentru romanii care au lucrat in strainatate, au revenit in tara si s-au reangajat se acorda ... (vezi toată discuția)
În ce condiții se obține prima de instalare? LivioaraB LivioaraB Dacă m-am înscris la 1 august la Agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și mă angajez la 1 septembrie, pe perioada nedeterminata și la ... (vezi toată discuția)