avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor

Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea:

Am cumparat un teren care, evident, se invecina cu altele. Terenul vecin din dreapta era deja imprejmuit, in sensul ca era turnata fundatia gardului si in aceasta erau infipti, din loc in loc, stalpi metalici. Cand am chemat expertul topometrist pt intarusarea propriului teren, am constatat ca gardul vecin era in intregime pe proprietatea mea, inca mai ramaneau in medie 20 cm din proprietatea mea in curtea vecina, pe toata lungimea laturii despartitoare. Am convenit cu vecinii ca, din moment ce eu "am contribuit" cu teren la inaltarea gardului despartitor, tot ei, cei care l-au inceput, sa-l si termine. In vara se face un an de cand ma tot rog de ei sa-l termine, ca sa-mi pot amenaja curtea (intre timp eu am terminat si locuinta pe terenul meu) fara teama ca muncitorii de la santierele din zona sa-si insuseasca bunurile cu care vreau s-o amenajez. Vecinii ma tot duc cu vorba ca se rezolva.

Ce obligatii am eu, ce obligatii au ei, in acest caz? Pot insista ca tot ei sa-l termine sau astept degeaba si dupa ce ca am pierdut teren, va trebui sa mai pierd si bani ca sa-l termin eu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:04, 20 Martie 2017
Nu stiu ce intentii au ca sa va spun daca asteptati inutil. Notificati-i si obtineti propunerea de etrminare a gardului in scris, cu negocieri si termene clare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard intre proprietati sira sira Am un teren intre doua proprietati vecine. Masuratorile au fost facute inainte de achizitionarea terenului si erau deja amplasati stalpii pentru garduri. Acum ... (vezi toată discuția)
Anulare declaratie notariala cdragoman cdragoman In anul 2009 vecinul meu (avocat de meserie) a construit un zid despartitor din beton si BCA intre proprietatile noastre, care intra 15 cm pe terenul meu, ... (vezi toată discuția)