avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... descarcare de gestiune la asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

descarcare de gestiune la asociatiile de proprietari

Buna ziua!

Va rog, sa ma lamuriti si pe mine, in ce consta descarcare de gestiune la o asociatie de proprietari.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: EugenM , utilizator 23:01, 16 Aprilie 2019
Se produce o data cu schimbarea comitetului executiv in AG de alegeri.
Se spune ca vechiul comitet se descarca de gestiune, adica isi incheie mandatul de gestiuonare a proprietatii comune.
Expresia se foloseste chiar daca in noul comitet executiv sunt alese aceleasi persoane ca in vechiul comitet.

Stampila asociatiei, se preda noului presedinte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se considera descarcare de gestiune, activitatea financiara si activitatea administrativa pentru anul precedent, daca se voteaza in acest sens. Adica, pur si simplu dupa un raport de activitate al comitetului executiv, cenzorul prin raportul sau in fata adunarii generale, propune descarcarea de gestiune a comitetului si-a administratorului. Se supune la vot. Asta daca totul este in regula in activitatea conducerii asociatiei.
Buna ziua!

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
elga50 a scris:

Se produce o data cu schimbarea comitetului executiv in AG de alegeri.
Se spune ca vechiul comitet se descarca de gestiune, adica isi incheie mandatul de gestiuonare a proprietatii comune.
Expresia se foloseste chiar daca in noul comitet executiv sunt alese aceleasi persoane ca in vechiul comitet.

Stampila asociatiei, se preda noului presedinte.


Confundati descarcarcarea de gestiune,care se face la raportarea anuala de activitate, cand se considera ca cei cu atributii in gestionarea asociatiei, recte, comitetul executiv si administratorul "si-au facut treaba" si s-au descarcat de povara unui an, cu "predarea gestiunii", cand se schimba " domnia" si predai stafeta de buna-voie sau silit, cum se spune, cu tot cu activ si pasiv.

Daca e sa extindem oarecum discutia, aceasta notiune de "descarcare de gestiune" in AG, asa cum bine explica @dan_crihan, este un mare fas si drept sa va spun, in activitatea mea de peste 30-35 de ani in cadrul unei as. de locatari, desi ne-am tot descarcat aproape la fiecare AG, nu a avut efect practic niciodata si poate ca bine a fost.
Ca nu s-a schimbat administratorul in aceasta perioada, este una, insa componenta com. ex. si a comisiei de cenzori da, s-a modificat de mai multe ori si de fiecare data s-a procedat la luarea in primire a gestiunii de care raspundea in ce-a mai mare parte administratorul, presedintele com. ex. si cenzorul asociatiei.
Acum, avand in vedere ca asociatia noastra este relativ mare (504 apt.), cenzorul face verificari si rapoarte in fiecare luna pe care le prezinta in sedintele lunare ale com. ex., culminand cu raportul anual al com. de cenzori - prezentat in AG. Acest raport este insusit si semnat de catre membrii com. ex., pentru ca in AG, citirea acestui raport este greu de suportat de catre cei prezenti, astfel ca cenzora noastra il prezinta destul de succint intr-un rezumat .
Cam asta ar fi. Despre descarcarea de gestiune nu prea se mai vorbeste pentru ca la "o adica" cei raspunzatori sunt admin-ul, com. ex. si com. de cenzori! Eu unul m-am saturat de cate rapoarte fac, cate situatii ale soldurilor de activ si pasiv intocmesc si le tot trimit la primarie si unde mai este nevoie, pe care le afisez pe unde pot - ca asa-i in tenis...

Cine vrea sa se foloseasca de aceasta notiune de descarcare de gestiune, sa o foloseasca sanatos, dar cum v-am spus, este ca o frectie la un picior de lemn!

Alte discuții în legătură

Descarcarea de raspundere a comitetului executiv al asociatiei de proprietari Andruso Andruso Ma poate lamuri cineva la ce face referire aceasta fraza? In adunarea generala a Asociatiei de proprietari se vrea discutarea acestui lucru si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Descarcarea de gestiune Paraschiv Teodorescu Paraschiv Teodorescu La asociatii de proprietari : 1)Descarcarea de gestiune a comitetului executiv poate fi votata de membri comitetului executiv si de catre administrator(acesta ... (vezi toată discuția)
Buna seara. vom organiza o adunare generala ordinara. comitetul ... managerul managerul Buna seara. Vom organiza o Adunare gelerala ordinara. Comitetul xexcuti va fi schimbat. Rugamintea mea este sa imi explicati cum trebuie inteleasa sintaxa - ... (vezi toată discuția)