avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... muzica tare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

muzica tare

Am un vecin problematic si incredibil de ingamfat uneori. Ca om e ok el, mi-e prieten, dar exagereaza cu muzica si se poarta intr-un mod foarte egoist. In serile trecute a tinut-o toata noaptea cu duduiala, de la 12 pana la 6 dimineata, apoi desigur a venit politia la reclamatiile mai multor vecini si i-a pus o amenda de 15 mil pentru ca era recidivist (a mai luat 5 odata), iar acum da muzica tare crezand ca se razbuna pe vecinii reclamanti de parca el e Atotsapanator si saracul nu are voie si el sa se distreze.. de vreo 30 de mii de ori... si nimeni nu are voie sa il contrazica. Daca continua asa, si sigur va continua, ce va pati? Am inteles ca un vecin doreste sa ii faca un referat la nu stiu ce comandant de la Bucuresti.
Eu as vrea totusi sa il avertizez ce ar putea pati poate inceteaza desi sa fiu sincer o merita din plin.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 06:47, 16 Septembrie 2009
Imi lasati impresia ca dvs sunteti vecinul problematic si vreti sa stiti ce repercursiuni are comportamentul dvs.....Bineinteles ca vecinul problematic poate fi tras la raspundere si penal...
Este adevarat ca Legea nr.61/1991 reglementeaza genul acesta de situatii iar sanctiunea este de regula amenda insa mai exista si alte solutii.
De exemplu daca acel vecin este atat de neintelegator, puteti sa formulati o actiune in pretentii in baza art.998-999 C.civ., pentru prejudiciul produs.
Sau daca va primi foarte multe amenzi, va putea fi executat silit de catre ANAF eventual prin scoaterea imobilului (daca este proprietate personala) la licitatie.

vi se pare din cauza ca am oferit prea multe detalii :)
Se pare ca disconfortul si deranjul produs vecinilor de vecinul dvs.are un pret destul de ridicat,mai ridicat decat pretul unui bilet de lux la un concert al unei mari vedete.
Legea nr.61/1991,reglementeaza prin sanctiuni contraventionale acest gen de comportament(tulburarea linistii publice),dar exista si posibilitatea formularii de catre cei deranjati a unor actiuni civile,care pot produce si altfel de repercusiuni mult mai costisitoare sau cu consevinte mult mai serioase.
Exista si posibilitatea invocata de distinsa d-na avocat
va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei zatara zatara Salutare! Daca o persoana asculta muzica la un nivel ridicat, in mod repetat, intre orele 08 - 22, deranjand un singur vecin, este autor al infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Petrecere de revelion simiii simiii Intrebare: daca tin o petrecere de revelion in apartament, se intampla ceva?Adica e posibil sa iau ceva amenzi sau exista ceva lege ce sa imi interzica?M-am ... (vezi toată discuția)
Tulburarea folosintei locuintei cata163 cata163 Buna Ziua In locuinta de deasupra locuiesc chiriasi care aproape in fiecare seara, in special dupa ora 22, primesc vizite care se lasa cu rasete si discutii ... (vezi toată discuția)