avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor recuperare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor recuperare teren

Buna ziua,

Eu si cu verii mei ne confruntam cu urmatoarea situatie:
- am primit de la PS3 o scrisoare prin care ni se solicita o serie de acte privitoare la o solicitare facuta de unchii mei de retrocedare ...acum 19 ani...de care noi nu stiam nimic..
- atat tatal meu cat si ceilalalti frati ai lui sunt decedati
- in afara de un act de la recensamant in care bunicul apare cu 1,5 ha la hotarul satului ( act scos de unchii nostrii acum 20 ani) nu avem nici un alt act in care sa apara ce terenuri a detinut bunicul; am auzit ca au fost 4 terenuri distincte si asta pe baza unor amintiri din familie &zvonuri
- in afara de certif de deces ale bunicilor nu avem nici un alt act al lor: de la demolare, nastere, casatorie de proprietate absolut nimic
- fiecare dintre noi, verii, avem actele parintilor ( copii bunicului): nastere, casatorie, deces , mostenitor dupa parinti,
Mergand la institutiile abilitate sa elibereze actele solicitate in scrisoarea de la primarie, ne-am lovit de cerinte privind alte acte care trebuiesc prezentate( amplasament terenuri, certificate mostenitor bunici, metode de dobandire a terenurilor samd) pe care nu stim de unde si cum sa le dobandim.
Practic in acest moment pare un cerc vicios in care pt un act ne trebuie un alt act pe care nu il avem...
din cate intelegem noi cel mai important este sa avem documentele de proprietate si amplasament al terenurilor. Ne puteti ajuta cu o indrumare cum am putea sa le obtinem?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Trebuie act de deces? koko2010 koko2010 Cum se procedeaza in cazul dezbaterii unei succesiuni in urmatoarea situatie: persoana decedata era in varsta( in jur de 80 ani) si nu a avut copii sau frati. ... (vezi toată discuția)
Decedat fara sotie si copii, atunci un unchi este mai aproape moºtenitor decît un vãr? Balaurul Balaurul Buna ziua, Situatia se prezinta pe scurt astfel: A,B,C = 3 veri buni şi Unchiul lor = [b]D\'[/b], singurul dintre fraţi care mai traieşte (fraţii din ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)