avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi locuinta

Buna ziua! Mama mea vrea sa cumpere o locuinta. Si-ar dori sa imi ramana mie dupa moartea ei. Daca o cumpara pe numele ei, exista vreo clauza notariala in care sa se specifice ca voi intra in drepturi asupra locuintei respective dupa ce ea nu va mai fi, astfel incat sora mea sa nu poata cere prin succesiune partea ei de la apartament? Ea are deja doua apartamente, o casa la tara si alte bunuri, iar eu sunt mama singura cu un copil, motiv pentru care mama vrea sa imi lase mie apartamentul pe care intentioneaza sa il cumpere. Inainte sa faca pasul decisiv, vrea sa asigure ca imi va ramane mie locuinta pe care intentioneaza sa o cumpere si spera sa exista o clauza ce nu poate fi atacata in instanta de sora mea, singura ruda care poate emite pretentii la bunurile mamei. Multumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Corina1982 , utilizator 22:52, 21 Martie 2017
Buna seara,

Depinde daca mama dvs mai are bunuri sau nu. Daca mai are, poate sa faca o imparteala a bunurilor din masa succesorala din timpul vietii si sa stabileasca ca apartamentul va ramane dvs. Daca nu, nu o poate dezmostenii total pe sora dvs.

Discutati si la notar.

Succes,
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
Dana Fatol, Avocat
Multumesc pentru raspuns. In afara de loc de veci si niste bani in banca, nu mai are bunuri imobile pe numele ei. Ce a avut a dat prin contract de vanzare-cumparare. Am avut doua surori vitrege care nu mai sunt in viata si mama a vrut sa se asigure ca nu le ramane copiilor din prima casatorie a tatalui meu vreun imobil sau alt lucru de valoare.
Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
Corina1982, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Are vreun drept sora mea vitrega din acelasi tata la succesiunea pe care mama mea o face din timpul vietii ei...? ContSters414114 ContSters414114 as dori niste lamuriri cu privire la succesiune, mostenire.. sunt nascut in 1979 dintr-o relatie de concubinaj dar inainte de 79 tatal meu a avut o alta ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)