avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Speta stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Speta stimulent insertie

Se mai poate acorda stimulent de insertie pana la 3 ani daca tatal (mama nu indeplinea conditiile pentru acordate ccc) a revenit din ccc cu 62 de zile inainte de a face copilul 2 ani, dar a solicitat acest drept la o luna dupa ce copilul a implinit 2 ani? Concret...a beneficiat de stimulent de insertie de la nastere, apoi a intrat in ccc, iar cu 24.12.2016 si-a reluat activitatea, dar nu a solicitat stimulent de insertie, pe 23.02.2017 copilul a implinit 2 ani, pe 15.03.2017 a schimbat angajatorul si pe 22.03.2017 a solicitat stimulent de insertie pana la 3 ani. Se mai poate acorda?
Cel mai recent răspuns: Virgilius29 , utilizator 11:00, 25 Mai 2017
Trebuia sa inceapa activitatea anterior datei de 23.12.2016 pentru a beneficia de stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani de catre copil.
Dar intre 24.12.2016 si 23.02.2017 nu sunt 62 de zile?
Depinde de modul de calcul ... vedeti art.2553 C.civ.
Multumesc. Dar considerand ca a revenit la timp, mai poate solicita atat de tarziu si sa ii acord cu data depunerii cererii pana cand indeplineste copilul 3 ani?
In opinia mea, va beneficia de stimulentul de insertie pana cand copilul implineste varsta de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si obligatia tatalui de a intra o luna in ccc. miara miara Buna ziua. Doresc sa stiu daca stimulentul de insertie pentru revenirea mai devreme din concediul de crestere a copilului se acorda si in cazul in care optez ... (vezi toată discuția)