avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasapoarte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasapoarte

Am copii minori nascuti in belgia care au pasapoarte si certificate belgiene putem sa intram si sa iesim cu copii din România pe baza actelor belgiene
Cel mai recent răspuns: Lucica ifrim , utilizator 12:56, 23 Martie 2017
Da. E de preferat sa le faceti si acte romanesti, in definitiv au acest drept fiind si ei cetateni romani.
Merci pt raspuns unul dintre copii am apucat si iam facut certificat si pasaport ro pe numele meu de familie tatal find adsent de un an de zile tatal la recunoscut in acte belgiene si automat a luat cetatenia am fost la ambasada si mi sa spus ca trebuie sa ajung cu tatal copilului in ro ca sa pot schimba actele romanesti vom ajunge in vacanta Dar pt o perioda scurta si nu cred ca voi apucat sa fc demersurile si vroiam sa stiu daca putem cu actele belgiene sa nu in tampinam vro problema la in trare si la iesire in ro
Recunoasterea nu este un proces anevoios. Mergeti cu actele de identitate si de stare civila la primaria Sectorului 1 Bucuresti, unde tatal in prezenta dvs. si a ofiterului de stare civila face recunoasterea. Predati certificatul vechi si obtineti altul nou pe numele si cu tata. Dupa care solicitatu un nou pasaport.
Merci mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pt copii nascuti in strainatate LidyHM LidyHM Buna! Am 2 copii nascuti in strainatate(unul in Canada si altul in USA). Am reusit sa le obtin Apostila pe certificatele de nastere si in curand o sa le am ... (vezi toată discuția)