avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal ca o firma privata sa faca public numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal ca o firma privata sa faca public numele unui datornic?

Zilele trecute, spre surprinderea mea, am gasit in scara blocului o instiintare lipita pe usa de la intrare prin care eu si cativa vecini am fost anuntati ca avem mici datorii catre firma responsabila cu ridicarea gunoiului menajer, este vorba de o suma de 60.02 lei, care fiind foarte mica, am omis sa o platesc. Nu mi se pare normal asa ceva, nu am primit nici macar un apel telefonic sau o instiintare scrisa inainte. Din cate stiu ANAF-ul poate publica ONLINE aceste date, in situatia in care, ca persoana fizica, suma datorata este mai mare de 100 lei.
Ma simt foarte jignit si as vrea sa iau masuri.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:47, 31 Martie 2017
Care sunt masurile la care va ganditi?
Aveti contract individual cu firma de salubritate? Care sunt clauzele in privinta notificarii intre parti si in ceea ce priveste plata serviciilor (penalitati, suspendarea serviciului, rezilerea, etc)?
Da, este un contract individual in baza caruia se aplica penalitati ca apoi ajungandu-se pana la suspendara serviciilor. As vrea sa le atrag atentia pentru ca, cu siguranta exista si alte persoane in situatia mea si chiar mi se pare deplasat, mai ales, fara sa primesc o instiintare de plata.. Este vorba de o suma restanta pe aproximativ 4 luni.
NU sunt clauze privind modul de notificare?
Neplata taxei la termenele stabilite atrage dupa sine calculul si plata majorarilor de intarziere,
precum si aplicarea masurilor de urmarire si executare silita conform prevederilor Codul de
procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, sau conform actelor normative in
vigoare in cazul in care intervin modificari.

Atat, nimic mai mult...
Trimiteti-le o adresa si le solicitati temeiul legal in baza caruia v-au notificat prin afisare in loc public in conditiile in care in contract nu exista clauze privind notificarile intre parti si cu atat mai putin prin aceasta metoda.
Nu le spuneti ca va simtiti jignit ci doar ca prin nerespectarea clauzelor contractuale va rezervati dreptul de a solicita despagubiri in instanta pentru afectarea imaginii personale.
Daca pe langa nume au indicat si adresa se poate considera ca au divulgat in spatiul public date cu caracter personal. Banuiesc ca nu au indicat si CNPul.

Alte discuții în legătură

Problema restantier bloc Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ... (vezi toată discuția)
Afise in scara blocului DumiAnd DumiAnd Buna! As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta. Multumesc! (vezi toată discuția)
Afisarea notificarilor de recuperare creante de catre banci in locuri publice alexandra_kona alexandra_kona Rog, daca poate cineva sa imi spuna in baza carui temei legal se poate afisa intr-ul loc public ( afisierul scarii blocului unde este resedinta ) o notificare ... (vezi toată discuția)