avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal ca o firma privata sa faca public numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal ca o firma privata sa faca public numele unui datornic?

Zilele trecute, spre surprinderea mea, am gasit in scara blocului o instiintare lipita pe usa de la intrare prin care eu si cativa vecini am fost anuntati ca avem mici datorii catre firma responsabila cu ridicarea gunoiului menajer, este vorba de o suma de 60.02 lei, care fiind foarte mica, am omis sa o platesc. Nu mi se pare normal asa ceva, nu am primit nici macar un apel telefonic sau o instiintare scrisa inainte. Din cate stiu ANAF-ul poate publica ONLINE aceste date, in situatia in care, ca persoana fizica, suma datorata este mai mare de 100 lei.
Ma simt foarte jignit si as vrea sa iau masuri.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:47, 31 Martie 2017
Va inteleg punctul de vedere insa aici este vorba despre o notificare PUBLICA facuta de o firma PRIVATA, intr-adevar, este datoria mea sa platesc costul serviciilor in baza unui contract "bagat pe gat" (cred ca toata lumea cunoaste modalitatea de contractare a celei mai cunoscute firme de salubritate publica din tara). Personal, prefer sa platesc penalizari, nu sunt o persoana foarte importanta sau influenta, sunt un simplu cetatean care "din intamplare" are niste drepturi, nu doar obligatii!
Ma intreb, daca ati avea un credit la o firma privata pe care din diverse motive nu l-ati plati si v-ar instiinta public in scara blocului, ce sentiment ati avea? ...astept un raspuns.
Din postarea dumneavoastra nu se intelege daca notificarea era lipita pe exteriorul sau pe interiorul usii de la intrare.
Personal presupun ca aveti interfon la intrare si omul neputand intra a lipit-o pe usa.
Daca s-ar impiedica de un buton cei care pun reclame in cutiile postale si-ar cauta alt loc de munca!

Notificarile prin afisare se fac la adresa de domiciliu a persoanei si nu la adresa postala a condominiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema restantier bloc Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ... (vezi toată discuția)
Afise in scara blocului DumiAnd DumiAnd Buna! As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta. Multumesc! (vezi toată discuția)
Afisarea notificarilor de recuperare creante de catre banci in locuri publice alexandra_kona alexandra_kona Rog, daca poate cineva sa imi spuna in baza carui temei legal se poate afisa intr-ul loc public ( afisierul scarii blocului unde este resedinta ) o notificare ... (vezi toată discuția)