Zilele trecute, spre surprinderea mea, am gasit in scara blocului o instiintare lipita pe usa de la intrare prin care eu si cativa vecini am fost anuntati ca avem mici datorii catre firma responsabila cu ridicarea gunoiului menajer, este vorba de o suma de 60.02 lei, care fiind foarte mica, am omis sa o platesc. Nu mi se pare normal asa ceva, nu am primit nici macar un apel telefonic sau o instiintare scrisa inainte. Din cate stiu ANAF-ul poate publica ONLINE aceste date, in situatia in care, ca persoana fizica, suma datorata este mai mare de 100 lei.
Ma simt foarte jignit si as vrea sa iau masuri.
Va inteleg punctul de vedere insa aici este vorba despre o notificare PUBLICA facuta de o firma PRIVATA, intr-adevar, este datoria mea sa platesc costul serviciilor in baza unui contract "bagat pe gat" (cred ca toata lumea cunoaste modalitatea de contractare a celei mai cunoscute firme de salubritate publica din tara). Personal, prefer sa platesc penalizari, nu sunt o persoana foarte importanta sau influenta, sunt un simplu cetatean care "din intamplare" are niste drepturi, nu doar obligatii!
Ma intreb, daca ati avea un credit la o firma privata pe care din diverse motive nu l-ati plati si v-ar instiinta public in scara blocului, ce sentiment ati avea? ...astept un raspuns.
Din postarea dumneavoastra nu se intelege daca notificarea era lipita pe exteriorul sau pe interiorul usii de la intrare.
Personal presupun ca aveti interfon la intrare si omul neputand intra a lipit-o pe usa.